Αγωνιστικό Lada 2105 VFTS σε τιμή που σοκάρει!

Το εικονιζόμενο αγωνιστικό Lada VFTS (Vilniusskaja Fabrika Transportnyh Sredstv), είναι το ένα και μοναδικό που υπάρχει στις Η.Π.Α. και πωλείται στην τιμή των 40.000 δολαρίων! (37.400 ευρώ). Σε σχέση με το Lada 2105 του 1987 που βασίζεται, έχουν γίνει πάρα πολλές μετατροπές στα μηχανικά μέρη αλλά και σε κάθε σχεδόν τμήμα του αμαξώματός του, από την Vilnius Lithuania.

Δείτε ακόμα: Το Lada Niva δεν πεθαίνει ποτέ… Ποτέ όμως! (+video)

Την κίνησή του αναλαμβάνει ένας νέος 2λιτρος κινητήρας με διπλά καρμπυρατέρ Weber 48 χλστ., διαθέτει αγωνιστικά πιστόνια, αλλαγμένες βαλβίδες και εκκεντροφόρο, πλάκα βαλβίδων τιτανίου και αγωνιστική ανοξείδωτη εξάτμιση διαμέτρου 60 χιλιοστών. Παράλληλα, έχει νέο διαφορικό και η μετάδοση στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω 5τάχυτου κιβωτίου dogbox.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα μοιάζει το νέο Lada Niva

Φυσικά το αγωνιστικό αυτό Lada VFTS φέρει πολλές ακόμα αλλαγές, όπως είναι νέα αμορτισέρ, καθίσματα WRC, πιστοποιημένο rollcage 16 σημείων, νέα μεγάλα φρένα εμπρός, ζάντες μαγνησίου και παράθυρα plexiglass. Παράλληλα, έχει αφαιρεθεί κάθε περιττό βάρος, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό αυτό Ladaνα ζυγίσει λιγότερο από 860 κιλά. Φανταστείτε τι άγριο ήχο που θα βγάζει και πόσο εύκολα θα «γυρίζει». Αξίζει όμως τόσα πολλά λεφτά;

Get it on Google Play Download on the App Store