Lotus Evora στα χρώματα του ένδοξου παρελθόντος

Η Lotus τιμά το ένδοξο παρελθόν της στην F1 με μία νέα, ειδική έκδοση της Evora Sport 410 η οποία είναι βαμμένη στα χρώματα του θρυλικών μονοθεσίων της Lotus και έχει ως σκοπό της να τονίσει τις δυνατότητες του προγράμματος εξατομίκευσης «Exclusive» που προσφέρει η μάρκα.

Η Lotus Evora Sport 410 GP Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, έχει διχρωμία σε μαύρο – χρυσό ακριβώς όπως τα θρυλικά, αγωνιστικά μονοθέσια της Team Lotus στην Formula 1 από το 1972 ως το 1986.

Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά, καθώς εφοδιάζεται με σφυρήλατες ζάντες 10 ακτινών με χρυσές λεπτομέρειες, ενώ στο εσωτερικό, οι μαύρες δερμάτινες επιφάνειες διαθέτουν χρυσαφί ραφές.

Μηχανικά η Lotus Evora Sport 410 GP Edition δεν έχει να επιδείξει κάποιες αλλαγές. Παίρνει κίνηση από τον υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3.5 λτ. της Toyota που αποδίδει 416 ίππους και 410 Nm ροπής.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της, χάρη στην ευρεία χρήση ανθρακονημάτων που εξασφάλισαν χαμηλό βάρος 1.370 κιλών, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,0 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα.

Η περιορισμένης παραγωγής Lotus Evora Sport 410 στην έκδοση GP Edition κοστίζει περίπου 105.000 ευρώ στην αγορά της Β. Αμερικής όπου και θα διατεθεί.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη νέα Evora Sport προς τιμή της Lotus του James Bond.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αγωνιστική Lotus με μοτέρ Toyota.

Τέλος, εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το ρεκόρ της Lotus μετά από μισό αιώνα παραγωγής

Get it on Google Play Download on the App Store