Αναγέννηση του Saab 9-3 με πολλές αλλαγές

Η Σουηδική NEVS ανακοίνωσε νέα στοιχεία και φωτογραφίες για το “αναγεννημένο” 9-3 το οποίο διαθέτει πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο Saab 9-3 που βασίζεται. Παράλληλα για πρώτη φορά βλέπουμε το crossover NEVS 9-3X, το οποίο όπως και το σεντάν NEVS 9-3 ξεχωρίζουν αρχικά για το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματός τους.

Εμπρός αμφότερα τα μοντέλα διακρίνονται για τα μακρόστενα LED φωτιστικά σώματα, τη μάσκα σε σχήμα “U”, τους διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες και το καμπύλο καπό. Στο πλάι το βλέμμα πέφτει τους πολύ μικρούς καθρέπτες (πιθανώς φέρουν κάμερες), ενώ πίσω υπάρχουν νέα φώτα και προφυλακτήρες.

Η NEVS δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές προδιαγραφές για την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα που θα τα εφοδιάζει, παρά μόνο την αυτονομία που θα φτάνει τα 300 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Επιπλέον, τα μοντέλα θα εφοδιάζονται με ένα νέο φίλτρο καμπίνας με την ονομασία “Always Clean Air Cabin” (ACAC) που θα συγκρατεί όλους τους βλαβερούς ρύπους της ατμόσφαιρας σε ποσοστό έως 99%.

Το 9-3 έχει περάσει όλα τα τεστ της NEVS σε επίπεδο ανέσεων και οδικής συμπεριφοράς και θα λανσαριστεί στην Κίνα το 2018, όπου υπάρχουν ήδη πάνω από 150.000 παραγγελίες από διάφορες κινεζικές εταιρείες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η NEVS (National ElectricVehicle Sweden) απέκτησε τον Αύγουστο του 2012 τα κύρια στοιχεία του ενεργητικού της περιουσίας της Saab, ενώ κύριος ιδιοκτήτης της NEVS είναι η Κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας National Modern Energy Holdings Ltd. (NME).

Διαβάστε ακόμα:

Αγωνιστικό τέρας Saab 9-5 με έως 800 PS για 29.000 ευρώ!

Μικρά turbo βενζίνης με πάνω από 110 άλογα

Αυστηρώς ακατάλληλο για ανήλικους: Fiat 500 Kar_Masutra

Get it on Google Play Download on the App Store