Laraki Epitome Concept 1.750 PS αξίας 2 εκ.$

H Laraki Motors, η εταιρεία κατασκευής supercar του Μαροκινού σχεδιαστή σκαφών Abdeslam Laraki, έκλεψε τις εντυπώσεις στο φετινό Concours DElegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια με την παρουσίαση του εντυπωσιακού πρωτότυπου Epitome. Πρόκειται για ένα μοναδικό project, που θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε πελάτες με… βαρύ πορτοφόλι, το οποίο ξεχωρίζει για την πληθωρικότητά του σε όλους τους τομείς της δημιουργίας του.

Για το χτίσιμο του Epitome Concept έχει χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο της Corvette C6, με το ιδιαίτερα επιθετικό του αμάξωμα να κατασκευάζεται αποκλειστικά από -ακριβά- ανθρακονήματα, βοηθώντας στο να μειωθεί το βάρος μόλις στα 1.270 κιλά! Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πρωτότυπου της Laraki είναι ο κινητήρας του. Πρόκειται για τον 7λιτρο V8 βενζινοκινητήρα της Chevrolet που συναντούμε εκτός των άλλων στην Corvette, ο οποίος ύστερα από αρκετές βελτιώσεις αλλά και με την προσθήκη 2 turbo, έχει φθάσει στα 1.200 «άλογα» ισχύος. Το νούμερο αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό, όμως για τους μηχανικούς της Laraki δεν ήταν αρκετό και έτσι, εκτός του «κανονικού» ρεζερβουάρ, έχουν προσθέσει και ένα δεύτερο ρεζερβουάρ για ενισχυμένη βενζίνη 110 οκτανίων. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός του Μαροκινού supercar αλλάζει τη χαρτογράφηση του κινητήρα, ο οποίος πλέον τραβά καύσιμο και από τα δύο ρεζερβουάρ, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοσή του στους εξωπραγματικούς 1.750 ίππους! 

Δεν είναι όμως μόνο η δύναμη, η εμφάνιση και τα υλικά κατασκευής του Laraki Epitome που εντυπωσιάζουν, αφού η τιμή που ζητά η Μαροκινή εταιρεία για το απίθανο αυτό δημιούργημά της, είναι εξίσου εξωπραγματική. Στα 2 εκατομμύρια δολάρια λοιπόν αποτιμάται το νέο supercar και οι άνθρωποι της εταιρείας δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από τις αντιδράσεις του κοινού στο Pebble Beach, ελπίζοντας για τις πρώτες παραγγελίες…

Get it on Google Play Download on the App Store