Το νέο Mazda MX-5 με το πρόσωπο της Alfa Romeo Giulia

Η πολυαναμενόμενη νέα Alfa Romeo Spider η οποία βρισκόταν στα σκαριά και θα εξελισσόταν σε συνεργασία με τη Mazda από το 2013 και ειδικότερα με βάση το νέο Mazda MX-5, τελικά θα καθυστερήσει μερικά χρόνια. Ο βασικός λόγος είναι ότι προηγείται το λανσάρισμα στης νέας μεσαίας Giulia και το 2016 θα κάνει την εμφάνισή του ένα νέο μεσαίο SUV βασισμένο στην Giulia. Την ίδια χρονιά θα παρουσιαστούν και οι ανανεωμένες MiTo και Giulietta, ενώ μετέπειτα θα πάρει σειρά και η roadster Alfa αλλά βασισμένη στην πλατφόρμα Giorgio (της Giulia) και όχι του MX-5.

Ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών θα συνεχιστεί, αλλά με την Fiat ή την Abarth αντί της Alfa Romeo, κάτι που σημαίνει ότι με βάση το νέο Mazda MX-5 μπορεί να δούμε στο μέλλον μία νέα Fiat Barchetta ή ένα αυτόνομο μοντέλο της Abarth.

Πως όμως θα έμοιαζε η roadster Alfa Romeo, αν τελικά έβγαινε με βάση το νέο MX-5; Ο σχεδιαστής Theophilus Chin ένωσε το αμάξωμα του ιαπωνικού μοντέλου με το πρόσωπο του ιταλικού και πιο συγκεκριμένα της Giulia. Το αποτέλεσμα από το “πάντρεμα” των δύο μοντέλων δείχνει ενδιαφέρον και έχει προσαρμοστεί με επιτυχία, ωστόσο του λείπουν κάποια έντονα νεύρα στα πλαϊνά που θα του χάριζαν πιο έντονο ταπεραμέντο.

Get it on Google Play Download on the App Store