Νέο ηλεκτρικό SUV Tesla Model X με απόδοση έως 762 ίππων!

Η Tesla παρουσίασε σε μια ειδική εκδήλωση στο εργοστάσιό της Freemont στην Καλιφόρνια το νέο SUV μοντέλο της Model X, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Σχεδιαστικά παραπέμπει στο σεντάν Model S, ωστόσο διαθέτει αρκετά πιο ψηλή οροφή και έντονα κεκλιμένο πίσω άκρο, το οποίο βοηθά στην επίτευξη πολύ χαμηλού αεροδυναμικού συντελεστή (0,24).

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό του αμαξώματός του, δεν είναι άλλο από τις πίσω πόρτες Falcon Wings που ανοίγουν προς τα πάνω σε δύο σπαστά κομμάτια, επιτρέποντας έτσι την ανεμπόδιστη είσοδο των επιβατών ακόμα και σε σημεία όπου υπάρχει λιγοστός χώρος στα πλαϊνά. Το ευρύχωρο εσωτερικό μπορεί να μετακινήσει έξι ή επτά επιβάτες ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων (2+3+2 ή 2+2+2). Το ταμπλό μοιάζει με το αντίστοιχο του Model S, με κυρίαρχο στοιχείο την πολύ μεγάλη κάθετη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Δύο είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις, οι 90D και P90D, αμφότερες με κίνηση σε όλους τους τροχούς και φυσικά εφοδιασμένες με ηλεκτροκινητήρες εμπρός – πίσω και μπαταρία στο δάπεδο του οχήματος. Το Model X 90D έχει απόδοση 518 ίππων (259 hp ο εμπρός και πίσω ηλεκτροκινητήρας αντίστοιχα), η αυτονομία του φτάνει τα 413 χλμ., επιταχύνει στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε 4,8 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Το ισχυρότερο Model X P90D εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 259 hp εμπρός και 503 hp πίσω (762 hp), επιταχύνει στα 0-96 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. ή σε 3,2 δλ. με το Ludicrous Speed Upgrade, η τελική του ταχύτητα σταματά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 402 χλμ.

Επιπλέον, περιλαμβάνει αερανάρτηση που αυξάνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έως 230 χιλιοστά, σύστημα κλιματισμού που αποτρέπει την είσοδο βακτηρίων και διαφόρων επικίνδυνων μικροοργανισμών και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, ενώ η ελκτική του ικανότητα φτάνει τα 2.268 κιλά.

Όσο για την τιμή του δεν έχει αναφερθεί επίσημα, ωστόσο λέγεται ότι θα ξεκινά από τα 132.000 δολάρια (118.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store