Samsung: Μπαταρίες από τα κινητά στα αυτοκίνητα

Η Samsung έχει αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στην κατασκευή μπαταριών την οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει περάσει και στην αυτοκινητοβιομηχανία μέσω της συνεργασίας της με την BMW. Πλέον παρουσίασε νέες μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πιο προηγμένες από ποτέ.

Συγκεκριμένα οι νέες μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα τις οποίες παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ υπόσχονται κορυφαία χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό BMW i3 με τη μεγάλη μπαταρία 94 Ah

Κάτι που πρακτικά καθιστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχεδόν ισάξια με τα συμβατικά, και βάζει τέλος στο άγχος αυτονομίας. Μάλιστα η Samsung υπόσχεται πως οι μπαταρίες θα φορτίζουν στο 80% της χωρητικότητάς τους σε χρόνο ίσο με το να πιεί κάποιος έναν καφέ σε ένα διάλλειμά του σε ταξίδι, εξασφαλίζοντας 500 χλμ. αυτονομίας.

Οι μπαταρίες αυτές σύμφωνα με τη Samsung θα είναι έτοιμες από το 2021 και λύνουν το πρόβλημα της ανάγκης δημιουργίας περισσότερων κυψελών στα αυτοκίνητα για αποθήκευση μεγαλύτερων μπαταριών, κάτι που συνεπάγεται και αυξημένο βάρος και επομένως αυξημένη κατανάλωση και μικρότερη αυτονομία.

Μένει λοιπόν να δούμε στην πράξη αν τελικά η Samsung θα καταφέρει όσα υπόσχεται σήμερα και αν τελικά θα φτάσουν τα ηλεκτρικά να έχουν μία αξιοπρεπή αυτονομία. 

Get it on Google Play Download on the App Store