Αποχαιρετισμός στα όπλα με 1.400 άλογα και 435 χλμ./ώρα τελική

Μπορεί τα supercars των Ferrari, Porsche, McLaren, Lamborghini και λοιπά να κλέβουν τη δημοσιότητα, παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια άλλα εξίσου ικανά ή και πιο ικανά κάποιες φορές που ζουν στη σκιά τους… Ένα από αυτά είναι και η Hennessey Venom GT.

Το αμερικάνικο supercar, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, παρουσιάστηκε το 2010 και πλέον η Hennessey παρουσίασε την τελευταία του έκδοση, την Final Edition, με την οποία αποχαιρετά το καμάρι της, των 1.400 ίππων.

Δείτε επίσης: Έλληνας με Maserati πόσταρε live video λίγο πριν σκοτωθεί σε τροχαίο (+video)

Σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, μόλις 12 Venom GT φτιάχτηκαν μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια ζωής του μοντέλου (13 αν συμπεριλάβουμε και το πρωτότυπο) κάτι που καθιστά το αμερικάνικο supercar εξαιρετικά σπάνιο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία τροποποιημένη εκδοχή της Lotus Exige, που κάτω από το αμάξωμά της έχει βενζινοκινητήρα 7.0 λτ. V8 o οποίος παράγει 1.451 άλογα, που ξεσπούν στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Για το 0-100 χλμ./ώρα η Venom GT χρειάζεται κάτι λιγότερο από 3.0 δλ. ενώ η καταγεγραμμένη τελική της ταχύτητα έχει φτάσει τα 435 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Καταπληκτικό video από το εσωτερικό κινητήρα

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε όμως για την Venom GT και ο αποχαιρετισμός στα όπλα γίνεται με την έκδοση Final Edition σε μπλε χρώμα (Glacier Blue), συνοδευόμενο από μπλε ρίγες. Όσον αφορά την τιμή της, αυτή θα είναι λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ.

Πάντως η Hennessey δεν σταματά εδώ καθώς θα συνεχίσει την παραγωγή τετράτροχων… τεράτων, αφού έχει στα σκαριά τη νέα Venom F5 η οποία θα εμφανιστεί αργότερα μέσα στο έτος και θα έχει ανάλογες ικανότητες!

 

Get it on Google Play Download on the App Store