Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις το Φεβρουάριο λόγω όμως απόσυρσης

Με ένα πολύ υψηλό ποσοστό αύξησης σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο έκλεισε ο φετινός 2ος μήνας του έτους, αφού τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ελλάδα τον μήνα που μας πέρασε ήταν 5.233. Το νούμερο αυτό είναι υψηλότερο κατά 56,5% σε σχέση με τις περσινές 3.343 πωλήσεις, παρότι ο περσινός μήνας είχε και μια μέρα λιγότερη.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο είναι ότι ο περσινός Φεβρουάριος είχε ένα πολύ χαμηλό νούμερο πωλήσεων επειδή όλοι περίμεναν την παράταση της απόσυρσης (έγινε τελικά στις αρχές Απριλίου) και τα πάντα είχαν «παγώσει» στην αγορά, μιας και οι αγοραστές ήταν εν αναμονή για να επωφεληθούν από την έκπτωση του μέτρου.

Διαβάστε ακόμα: Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Από εκεί και πέρα, μετά και την επίδοση αυτή του Φεβρουαρίου η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο δίμηνο του 2017 βρίσκεται στις 11.693 πωλήσεις, ένα νούμερο αυξημένο κατά 29,8% σε σχέση με τις 9.010 πωλήσεις του πρώτου διμήνου του 2016.

Στις πωλήσεις των εταιρειών, η Toyota για δεύτερο συνεχή μήνα ήταν η πιο δημοφιλής μάρκα της ελληνικής αγοράς, κλείνοντας το Φεβρουάριο με 649 πωλήσεις. Στη δεύτερη θέση του μήνα βρέθηκε η VW με 491 πωλήσεις, ενώ τρίτη ήταν η Opel με 484 αυτοκίνητα. Την πρώτη 5άδα συμπλήρωσαν η Nissan με 370 αυτοκίνητα και η Ford με 362.

Get it on Google Play Download on the App Store