Ιεροσυλία: Mazda RX-8 με γερμανική καρδιά (+video)

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας σχετικά με αλλαγές κινητήρων (engine swap), καθώς υπάρχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι λατρεύουν το αυτοκίνητό τους αλλά όσον αφορά στο μοτέρ, η καρδιά τους ανήκει αλλού. Όπως ο ιδιοκτήτης αυτού εδώ του Mazda RX-8 ο ιδιοκτήτης του οποίου στράφηκε προς Γερμανία μεριά και συγκεκριμένα προς τον 20βάλβιδο τούρμπο 1.8Τ του ομίλου VW.

Πρόκειται για ένα μοτέρ το οποίο είναι γνωστό και αγαπητό στον κόσμο της βελτίωσης, καθώς μπορεί να βγάλει εύκολα και αξιόπιστα κοντά στα 300 άλογα, ενώ στην χώρα μας το έχουμε δει και σε πολύ μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις, αν μάλιστα ανοιχτεί.

Δείτε επίσης: Επιστρέφει ο περιστροφικός κινητήρας αλλά όχι όπως νομίζεις…

Εδώ, στην περίπτωση του Mazda RX-8, είναι εφοδιασμένο με τουρμπίνα K04-23, η οποία το έχει ωθήσει στα 330 άλογα και στα 387 Nm ροπής.

Σίγουρα, το Mazda RX-8 με το συγκεκριμένο μοτέρ χάνει μέρος του χαρακτήρα του, όπως για παράδειγμα το στροφάρισμα ψηλά και ο ξυραφένιος ήχος, κερδίζει όμως σε ροπή και γιατί όχι σε αξιοπιστία.

Πολλοί θα χαρακτηρίσουν τον οδηγό του ιερόσυλο άλλοι πάλι θα τον συγχαρούν για την επιλογή του. Σίγουρα πάντως έχουμε δει πολύ χειρότερα, όπως αυτό εδώ το Mazda RX-8, που πραγματικά δεν θα πιστεύεις τι μοτέρ φοράει…

Get it on Google Play Download on the App Store