Εντυπωσιακό εναέριο video από την Ιόνια Οδό

Λίγες ημέρες πριν εγκαινιάστηκαν τα νέα τμήματα της Ιόνιας Οδού και δόθηκαν στην κυκλοφορία 37 χιλιόμετρα νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου. Σε αυτά αν προσθέσουμε τα 59 χιλιόμετρα που ήδη λειτουργούν από τις 27 Δεκεμβρίου, τότε πλέον, από την Κλόκοβα μέχρι και την Παράκαμψη Αμφιλοχίας, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία 96 χιλιόμετρα νέου δρόμου.

Επιπροσθέτως εδώ και καιρό λειτουργεί το τμήμα Άγιος Δημήτριος Άρτας-Πέρδικα Ιωαννίνων συνολικού μήκους 53 χλμ. Αθροιστικά λοιπόν έχουν δοθεί 149 από τα 196 χλμ. της Ιόνιας Οδού.

Ο άξονας της Ιόνιας Οδού διαθέτει δύο λωρίδες συν την λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση και ανισόπεδους κόμβους σε όλο το μήκος του.

Για τα υπόλοιπα υπό κατασκευή τμήματα, ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός είναι την Πρωτομαγιά να δοθούν και τα πρώτα χιλιόμετρα από το Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα, ολοκληρώνοντας πλήρως το νότιο τμήμα που θα διαθέτει 100 χλμ. συνεχούς αυτοκινητόδρομου.

Για το καλοκαίρι προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των δύο τελευταίων τμημάτων Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος και Πέρδικα-Κοσμηρά που θα ολοκληρώσει πλήρως το έργο.

Δείτε επίσης:

Video με αυτοκίνητο να λιώνει στην Ιόνια Οδό

Μπούκαραν σε μαγαζί με αγροτικό Toyota (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store