Πόσο κοστίζει η απίθανη αεροδυναμική σήραγγα της Honda

Η Honda ανακοίνωσε νέα επένδυση στο ερευνητικό της κέντρο στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Οχάιο, η οποία περιλαμβάνει αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, καθώς και την δημιουργία μίας νέας, ολοκαίνουργιας αεροδυναμικής σήραγγας η οποία θα κοστίσει 124 εκ. δολάρια.

Αυτό τουλάχιστον είπε ο Frank Paluch, πρόεδρος Honda R&D Americas, δίνοντας μάλιστα και μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για το μελλοντικό δημιούργημα της ιαπωνικής μάρκας.

Συγκεκριμένα είπε πως μπορεί να δημιουργεί ρυπές αέρα ταχύτητας έως και 309 χλμ./ώρα. Χαρακτηριστικό αρκετά δύσκολο, καθώς ο αέρας πρέπει εκτός από ταχύτατος να είναι και ομοιόμορφος. Και αυτό γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα βγουν σωστές οι μετρήσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα πως μιλάμε για μία αεροδυναμική σήραγγα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της τόσο αυτοκίνητα υπό κλίμακα όσο και κανονικά.

Επιπροσθέτως θα υπάρχει κυλιόμενος διάδρομος προκειμένου να προσομοιώνεται ο δρόμος, προκειμένου να μπορεί να μελετηθεί και η επίδραση των τροχών στην αεροδυναμική (πράγμα αδύνατο σε άλλες σήραγγες στις οποίες οι τροχοί είναι σταματημένοι).

Η κατασκευή του νέου αεροδυναμικού τούνελ της Honda θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε επίσης: 

Lada 2101 με εσωτερικό και κινητήρα από BMW! (+video)

Επαγγελματίας να σου πετύχει… Έριξε Ferrari πάνω σε Lamborghini (+videos)

Αυτό είναι το ταχύτερο EVO στον πλανήτη στο 400άρι (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store