Ανάκληση για Opel Astra του 2016 στην Ελλάδα

 

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Opel σε συνεργασία με το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για το Opel Astra της περασμένης χρονιάς, η οποία αφορά σε έλεγχο του λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδες ελέγχου του κινητήρα.

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η Opel, συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι έδειξαν αδυναμία λογισμικού, με πιθανή συνέπεια ο κωδικός ελέγχου εγκυρότητας για τη θερμοκρασία ψυκτικού υγρού του κινητήρα (ECT) να µπλοκάρει διάφορες λυχνίες MIL και να έχει ως αποτέλεσµα οι εκποµπές να υπερβούν το όριο OBD.

Συνολικά, στη χώρα μας η ανάκληση αφορά σε 132 αυτοκίνητα του 2016, τα 131 εκ των οποίων είναι στην κατοχή των καταναλωτών. Μέχρι στιγµής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήµατα που να σχετίζονται µε την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Οι ιδιοκτήτες των Astra που εµπλέκονται στην ανάκληση, θα ενηµερωθούν µε συστηµένη επιστολή, καθώς και µε τηλεφωνική επικοινωνία, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να γίνουν οι προληπτικές διορθωτικές εργασίες, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες µπορούν να επικοινωνούν µε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 211 211 1543.

Διάφορα νέα: 

Ανάκληση σε 2.905 Suzuki Grand Vitara στην Ελλάδα για πρόβλημα στο κιβώτιο 

Ανάκληση Jeep Wrangler στη χώρα μας για πρόβλημα με τον αερόσακο οδηγού 

Δημοφιλή μεταχειρισμένα μικρομεσαία σε χαμηλές τιμές

 

Get it on Google Play Download on the App Store