Κιβώτιο ταχυτήτων 11 σχέσεων με τριπλό συμπλέκτη: Η Honda και οι άλλοι…

Πριν από περίπου έναν χρόνο η Honda ανακοίνωσε πως ετοιμάζει αυτόματο κιβώτιο 11 ταχυτήτων με τριπλό συμπλέκτη. Αυτή τη φορά μαθαίνουμε πως η GM θα την ακολουθήσει καθώς ετοιμάζει και αυτή ανάλογο κιβώτιο με 11 σχέσεις και επίσης τριπλό συμπλέκτη.

Σε μία ιδιότυπη μάχη, αυτή της κατασκευής του αυτόματου κιβωτίου με τις περισσότερες σχέσεις, φαίνεται πως παίρνουν μέρος οι μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτου. Έτσι, μετά τα αυτόματα των οκτώ, εννέα και δέκα σχέσεων, έχουμε την Honda που είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει αυτόματο, τριπλού συμπλέκτη με 11 σχέσεις και πλέον το ίδιο θα κάνει και η GM, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

Και στο μέτρημα αυτό δεν υπολογίζουμε φυσικά την όπισθεν, καθώς σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τόσο το κιβώτιο της Ηonda όσο και της GM εκτός από τις 11 σχέσεις θα έχουν και δύο όπισθεν.

Σκοπός αυτών των κιβωτίων είναι φυσικά η καλύτερη εκμετάλλευση της αποδοτικότητας του κινητήρα, εξασφαλίζοντας έτσι τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και βέλτιστη κατανάλωση.

Δείτε επίσης:

Βελτιωμένο Honda Civic 530 ίππων ξερνάει στο δυναμόμετρο (+video)

Το Nurburgring κάνει πέναλτι σε Honda Civic Type R (+video)

Εντυπωσιακή διαφήμιση για το αγωνιστικό DNA των Honda (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store