Νέα crash tests για Nissan Micra, Suzuki Swift, Skoda Kodiaq και MINI Countryman (+videos)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP παρουσίασε πριν λίγο τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης για τα νέα Nissan Micra, Suzuki Swift, Skoda Kodiaq και MINI Countryman. To Micra (με το πακέτο ασφαλείας), το Kodiaq και το MINI κατάφεραν να λάβουν 5 αστέρια ασφαλείας, ενώ το Swift (με το πακέτο ασφαλείας) πήρε 4 αστέρια. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ξεκινώντας με το νέο Nissan Micra (δείτε εδώ τη δοκιμή του), στην έκδοσή του με το προαιρετικό πακέτο Safety Pack, το μικρό μοντέλο έλαβε τα 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει συγκεντρώνοντας 91% στην ασφάλεια ενηλίκων, 79% στην ασφάλεια παιδιών, 79% στους πεζούς και 72% για τα συστήματα ασφαλείας. Χωρίς το Safety Pack, το Micra πήρε 4 αστέρια (68% στους πεζούς και 49% στα συστήματα ασφαλείας).

Στην περίπτωση του Suzuki Swift, το μικρό μοντέλο πήρε 4 αστέρια για την ασφάλειά με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας, αφού βαθμολογήθηκε με 88% στην ασφάλεια ενηλίκων, 75% στην ασφάλεια παιδιών, 69% στους πεζούς και 44% για τα συστήματα ασφαλείας. Χωρίς τα συστήματα ασφαλείας, το Swift πήρε 3 αστέρια με βαθμολόγηση 83%, 75%, 69% και 25% αντίστοιχα.

Προχωρώντας στο νέο MINI Countryman, ο EuroNCAP το αξιολόγησε με τα κορυφαία 5 αστέρια ασφαλείας δίνοντάς του 90% στην ασφάλεια των ενηλίκων, 80% στην ασφάλεια των παιδιών, 64% στην ασφάλεια των πεζών και 51% για τα συστήματα ασφαλείας.

Το Skoda Kodiaq (δείτε εδώ τη δοκιμή του) τα κατάφερε πολύ καλά στις δοκιμές του EuroNCAP, αφού και αυτό έλαβε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων για την ασφάλεια που προσφέρει. Ειδικότερα, η βαθμολόγησή του ήταν 92% στην ασφάλεια των ενηλίκων, 77% στην ασφάλεια των παιδιών, 71% στην ασφάλεια των πεζών και 54% για τα συστήματα ασφαλείας του.

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγούμε το νέο Suzuki Swift 1.2 

Οδηγούμε το νέο MINI Countryman 

Νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης EuroNCAP (+videos)

 

 

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store