Πωλήσεις αυτοκινήτων Ευρώπης: Κερδισμένοι και χαμένοι

Τον Απρίλιο του 2017 οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημείωσαν σημαντική πτώση της τάξεως του -7,1% σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που σημειώθηκε από το Μάρτιο του 2013.

Παράλληλα, ήταν ένας μέτριος μήνας για τα diesel αυτοκίνητα, αφού σημείωσαν πτώση κατά -15%, κάτι που σημαίνει ότι τα πετρελαιοκίνητα έχασαν την κυριαρχία τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2017 τα diesel αντιπροσώπευσαν το 46% της αγοράς, όταν τον Απρίλιο του 2016 ήταν στο 50%.

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν αρνητικό πρόσημο, με μεγαλύτερη πτώση στην Ιρλανδία (-24,2%), ενώ στο αντίθετο άκρο βρέθηκε η Κροατία με +29,6%. Ωστόσο, το πρώτο τετράμηνο του έτους οι ταξινομήσεις είναι ανοδικές στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Πτωτικός με την σειρά του ήταν ο Απρίλιος του 2017 και για τις περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων, με πιο “χαμένη” την VW (ανάμεσα στις πρώτες σε πωλήσεις μάρκες) με -13,9%. Ωστόσο στα μοντέλα το Tiguan σημείωσε σημαντική άνοδο με +71,6%, ενώ μεγάλη αύξηση σημείωσε και το Citroen C3 (+48,1%).

Πιο αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Get it on Google Play Download on the App Store