Η θρυλική BMW 635 CSi JPS

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην αυτοκινητική ιστορία και ένα από αυτά είναι και η εικονιζόμενη BMW 635 CSi JPS η οποία μεσουράνησε την δεκαετία του 1980 κερδίζοντας πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Η BMW 635 CSi JPS ήταν ένα από τα αυτοκίνητα τα οποία άρεσαν πάρα πολύ χάρη στην εμφάνισή τους. Ήταν από εκείνα τα αγωνιστικά τα οποία βλέπεις στις πίστες και θα ήθελες πάρα πολύ να έχεις και στο γκαράζ σου.

Δεν ήταν όμως μόνο η εμφάνισή της η οποία την έκανε αρκετά αγαπητή, αλλά και οι επιδόσεις της τόσο εκτός όσο και εντός της πίστας. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο θρύλος, το οποίο παρουσιάστηκε το 1981 και κατάφερε να μείνει στην ιστορία για την επιτυχία της να γίνει το πρώτο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο που κατέκτησε το AMSCAR (πρωτάθλημα τουρισμού Αυστραλίας).

Σήμα κατατεθέν της συγκεκριμένης αγωνιστικής έκδοσης της BMW Σειρά 6, ήταν το μαύρο και χρυσαφί χρώμα της, βασισμένο στο John Player Special (JPS), το οποίο εξάλλου της είχε χαρίσει και το προσωνύμιο Black Beauty (μαύρη καλλονή).

Πλέον, μετά από τρεις δεκαετίες απραξίας, η BMW 635 CSi JPS θα πατήσει και πάλι τους τροχούς της σε αυτοκινητοδρόμιο, χάρη στο event Silverstone Classic, ενώ πίσω από το τιμόνι της θα βρεθεί ο Jim Richards. Το event θα λάβει χώρα από τις τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, στην ομώνυμη πίστα. 

Δείτε επίσης:

Η τέλεια BMW 850 CSi και η συγκινητική ιστορία της (+video)

Έρχονται αλλαγές στα διόδια της χώρας και μειώσεις για κοινωνικές ομάδες

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: R8 V10 Plus vs RS6 vs S8 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store