Η Michelin δημιούργησε ελαστικό από εκτυπωτή που αλλάζει πέλμα (+video)

Είναι κάποιες φορές που ακούμε για κάποιο νέο προϊόν και πραγματικά σκεφτόμαστε πόσο έχει ξεφύγει η τεχνολογία. Το ίδιο για παράδειγμα σκεφτήκαμε μόλις είδαμε το ελαστικό του μέλλοντος που παρουσίασε η Michelin, το οποίο φτιάχτηκε σε εκτυπωτή και επικοινωνεί με το αυτοκίνητο.

Σκεπτόμενοι το παρελθόν των ελαστικών και βλέποντας την τεχνολογία να εξελίσσεται σίγουρα όλοι θα έχετε σκεφθεί πως δεν έχουν εξελιχθεί και τόσο. Εντάξει, σίγουρα έχουν γίνει ασφαλέστερα, πιο ανθεκτικά κλπ. όμως παραμένουν… ελαστικά και ίσως η μεγαλύτερη εξέλιξή τους τελευταία να ήταν η τεχνολογία Run Flat, την οποία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει αργά ή γρήγορα καθώς η Michelin παρουσιάζει το Visionary Concept, ένα ελαστικό το οποίο παράγεται από τρισδιάστατο εκτυπωτή, μπορεί να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο και έχει τη δυνατότητα να αλλάζει χάραξη στο πέλμα του, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται αέρα.

Η κυψελοειδής δομή του μιμείται την ίδια τη φύση, καθώς συναντάται σε θαλάσσια κοράλλια και είναι άκρως ανθεκτική. Σύμφωνα με τον διευθυντή έρευνας και εξέλιξης της Michelin Terry Gettys, το ελαστικό είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο και η αξιοπιστία του αλλά και η αντοχή του θα πρέπει να ελεγχθούν.

Το εντυπωσιακό είναι πως το ελαστικό μπορεί να στείλει πληροφορίες στο αυτοκίνητο και αυτό μέσω του 3D εκτυπωτή να αλλάξει χάραξη στο πέλμα αναλόγως του τερέν στο οποίο κινείται.

Πρόκειται για μία πραγματικά καινοτόμα τεχνολογία, η οποία όμως απέχει 10 με 20 χρόνια από την παραγωγή, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Gettys.

Διαβάστε ακόμη:

Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλες οι λεπτομέρειες

Ποιος ευθύνεται για αυτό το τρακάρισμα; (+video)

Θα γίνουν υβριδικές οι BMW M3/M4;

Get it on Google Play Download on the App Store