Ανάκληση 1.046 μοντέλων της Mercedes στη χώρα μας

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes μαζί με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασία, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης 1.046 αυτοκίνητων Mercedes A-Class, B-Class, CLA και GLA, παραγωγής από το 2011 έως και το 2013.


Στα αυτοκίνητα αυτά, ενδέχεται να σπάσει ένας σύνδεσμος του σωλήνα υποπίεσης της υποβοήθησης πέδησης και λόγω αυτού να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί το σύστημα υποβοήθησης πέδησης με υποπίεση. Στην περίπτωση αυτή, θα μειωνόταν η υποβοήθηση πεδητικής ισχύος και θα επαρκούσε για 2-4 ενεργοποιήσεις του φρένου. Κατόπιν, η υποπίεση στην υποβοήθηση της πέδησης θα έφθινε και δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμη.

Ως συνέπεια αυτού, θα πρέπει το πεντάλ του φρένου να πατηθεί με μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να παρουσιαστεί στον οδηγό απροειδοποίητα και θα αυξανόταν, ανάλογα με τις συνθήκες της κυκλοφορίας, ο δυνητικός κίνδυνος ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το παραπάνω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση των σωλήνων υποπίεσης στον ενισχυτή δύναμης πέδησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της Mercedes στο τηλέφωνο 800 11 76000.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα έκδοση για τη Mercedes GLE Coupe 

Νέες εκδόσεις White Art για όλες τις compact Mercedes 

Για νέο ρεκόρ πωλήσεων πάει η Mercedes-AMG το 2017


Get it on Google Play Download on the App Store