Στην Honda το βραβείο του καλύτερου νέου κινητήρα

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του νέου Honda NSX (διαβάστε εδώ τα πάντα για το νέο Honda NSX) το οποίο απαρτίζεται από ηλεκτρικά μοτέρ και έναν βενζινοκινητήρα V6 3.5 λτ. απέσπασε τον τίτλο του «Καλύτερου Νέου Κινητήρα» στο θεσμό International Engine of the Year 2017.

Όπως όλοι οι κινητήρες, έτσι και αυτός της Honda αξιολογήθηκαν βάσει χαρακτηριστικών όπως οι επιδόσεις, ο θόρυβος, η συμπεριφορά τους κατά την οδήγηση, η κατανάλωση καυσίμου και η πολιτισμένη λειτουργία.

Σύμφωνα με την ίδια την Honda, από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του προγράμματος εξέλιξης ήταν η ενσωμάτωση στοιχείων ηλεκτροκίνησης για τη δημιουργία ενός υβριδικού οχήματος πραγματικά υψηλών επιδόσεων. Έτσι δημιουργήθηκε ένα σύστημα με άμεση παραγωγή ροπής, όπου οι ηλεκτροκινητήρες προάγουν τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου σε όλα τα επίπεδα.

Ο Hayashi-san, Πρόεδρος της Honda R&D Europe δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή η κατάκτηση αυτού του βραβείου. Το NSX εξελίχθηκε ως η κορωνίδα των προϊόντων της Honda Motor Company, καταδεικνύοντας το πάθος και τη δέσμευση της Honda στην δημιουργία νέων εμπειριών. Χαιρόμαστε που το NSX αξιολογήθηκε τόσο θετικά με αποτέλεσμα να αποσπάσει το συγκεκριμένο βραβείο για τον.».

Δείτε ακόμη:

Στον V8 twin-turbo της Ferrari ο τίτλος του Παγκόσμιου Κινητήρα της Χρονιάς

Rolls-Royce όπως δεν την έχεις ξαναδεί (+video)

Honda τα βάζει με κολόνα και συνεχίζει ακάθεκτο… (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store