Η Γερμανία ζητά την ανάκληση 12 εκατ. diesel για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων τους!

Μια τεραστίων διαστάσεων ανάκληση 12 εκατομμυρίων diesel αυτοκινήτων Euro 3, Euro 4 και Euro 5 ζήτησε η γερμανική κυβέρνηση τη Δευτέρα από όλους τους κατασκευαστές στη Γερμανία, ώστε να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές NOx όλων αυτών των μοντέλων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, εν όψει τον εκλογών στη Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου, η τωρινή κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ θέλει να λύσει οριστικά το πρόβλημα με τους αυξημένους ρύπους NOx των παλαιότερων diesel και έτσι, ζήτησε από τους κατασκευαστές να πραγματοποιήσουν ανάκληση για το θέμα.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, στην ανάκληση αυτή θα πρέπει να γίνουν επεμβάσεις στους «εγκεφάλους» των diesel κινητήρων, που θα εξασφαλίσουν ότι οι εκπομπές NOx θα μειωθούν δραστικά (περί το 25%).

Το τεράστιο κόστος της ανάκλησης αυτής που μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 1,5 και 2,5 δις. ευρώ, η γερμανική κυβέρνηση απαίτησε να το επωμιστούν οι κατασκευαστές και ήδη ζήτησε από τους επίσημους Συνδέσμους τους (VDA και VDIK) να υπάρξει μια τελική λύση πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Έρχονται νέα μέτρα για την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη; 

Διόδια ακριβότερα για τους… ξένους στην Γερμανία! 

Bonus ρεκόρ από την Porsche σε όλους τους εργαζομένους της

Get it on Google Play Download on the App Store