Επίσημη κατάργηση του φόρου για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Επισημοποιήθηκε χθες και σε ανώτατο επίπεδο η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, που ως πιο σημαντική αλλαγή θα φέρει την κατάργηση του φόρου εισαγωγής 10% για όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και εισάγονται στην Ευρώπη.

Την συμφωνία υπέγραψαν τελικά, όπως σας προαναγγείλαμε χθες, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κ. Shinzo Abe, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Donald Trusk, βάζοντας τέλος σε έναν φόρο που κρατούσε εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα υπογράφηκαν, τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ευρώπη και εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιβαρύνονται με φόρο 10%, ενώ παράλληλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται στην Ε.Ε. θα μπορούν ελεύθερα πλέον να εισάγονται στην Ιαπωνία.

Επιπλέον των παραπάνω η συμφωνία αυτή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Donald Trusk και στην πολιτική του κατά της παγκοσμιοποίησης και τις ελεύθερης διακίνησης των αγαθών.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα ξεκινήσει και στην πράξη η νέα συμφωνία, αυτή αναμένεται τελικά να αργήσει αρκετά περισσότερο από όσο υπολογίζαμε, αφού πρακτικά και ύστερα από πολλές διορθώσεις, στις αρχές του 2019 θα μπει σε πλήρη ισχύ.

Διαβάστε ακόμα: 

Φορολογία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «σκοτώνει» τις πωλήσεις τους 

Ποιες Mercedes στην Ελλάδα κοστίζουν πάνω από 400.000 ευρώ; 

Πόσα supercars έχουν πωληθεί στην Ελλάδα το 2017;

 

Get it on Google Play Download on the App Store