Επιβιώνοντας από αυτοκίνητο που βυθίζεται (+video)

Μπορεί να μην είναι και τόσο συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε αυτοκίνητα να πέφτουν στη θάλασσα (φέτος είχαμε ήδη ένα περιστατικό με μία Mercedes A-Class, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ), παρόλα αυτά καλό είναι να ξέρουμε πώς να επιβιώσουμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Όπως θα δούμε λοιπόν στα videos που ακολουθούν πιο κάτω, μόλις το αυτοκίνητο πέσει στο νερό, θα πρέπει φυσικά να δράσουμε γρήγορα και να μην πανικοβληθούμε και αμέσως να βγάλουμε τη ζώνη ασφάλειας και να κατεβάσουμε το παράθυρο, όσο ακόμη λειτουργεί το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και να βγούμε από αυτό πριν το νερό γεμίσει την καμπίνα.

Έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε απευθείας από το παράθυρο πριν το αυτοκίνητο αρχίσει να βυθίζεται. Αν πάλι δεν προλάβουμε να ανοίξουμε το παράθυρο καλό είναι να έχουμε το ειδικό εργαλείο για την θραύση κρυστάλλων για να το σπάσουμε. Αν δεν το έχουμε τότε προσπαθούμε με αιχμηρό αντικείμενο (τακούνι παπουτσιού, άκρα από τα προσκέφαλα κλπ.) να το σπάσουμε. Αν δεν καταφέρουμε να βγούμε από το παράθυρο και το νερό έχει εισβάλλει στην καμπίνα, ενώ το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να βυθίζεται, τότε προσπαθούμε να ανοίξουμε την πόρτα.

Αν έχουμε παιδιά στο αυτοκίνητο πρώτα βγάζουμε έξω το μεγαλύτερο και μετά το μικρότερο παιδί και τελευταίοι βγαίνουν οι μεγαλύτεροι.

Δείτε όμως στα videos παρακάτω τα οποία προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες ατυχήματος με βυθιζόμενο αυτοκίνητο, πως ακριβώς πρέπει να αντιδράσετε και ευχόμαστε να είναι αχρείαστα. 

Δείτε ακόμη:

Έτσι λειτουργεί ένας μπόξερ κινητήρας (+video)

Το φοβερό ρεκόρ της Jaguar E-Pace (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store