Η Toyota ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό με μεγάλη αυτονομία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, η Toyota ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα χρησιμοποιεί έναν καινούργιο τύπο μπαταρίας, που θα το βοηθήσει να αυξήσει την αυτονομία κίνησης και να μειώσει το χρόνο φόρτισής του αισθητά σε σχέση με τα τωρινά ηλεκτρικά.

Το νέο ιαπωνικό αυτοκίνητο θα βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα φέρει τη νέα γενιά solid-state μπαταριών, που θα αντικαταστήσουν τις τωρινές ιόντων λιθίου όχι μόνο στα αυτοκίνητα, αλλά και στα smartphones πολύ σύντομα.

Οι μπαταρίες αυτές έχουν σαν χαρακτηριστικό τους ότι απαιτούν για τη πλήρη φόρτισή τους λίγα μόνο λεπτά. Παράλληλα, είναι και πιο ασφαλείς, λόγω του ότι έχουν στερεούς ηλεκτρολύτες και όχι υγρούς, ενώ για αυτόν ακριβώς το λόγο η απόδοσή τους δεν επηρεάζεται και από την εξωτερική θερμοκρασία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο πότε θα δούμε στην παραγωγή το νέο ηλεκτρικό της Toyota, αυτό αναμένεται να συμβεί το 2022. Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια άλλα στοιχεία για το νέο μοντέλο, ενώ η Toyota επέλεξε να μην σχολιάσει το δημοσίευμα. Όμως, φαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, που θα αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα σε σχέση με σήμερα.

Διαβάστε ακόμα: 

Μόνο 400 θα είναι τα Toyota Yaris των 210 ίππων για την Ευρώπη 

Toyota C-HR σε εργοστασιακά ματ μεταλλικά χρώματα 

Πόσο φθηνότερο είναι το Toyota C-HR στην Ελλάδα από ό,τι στην Ευρώπη;

 

Get it on Google Play Download on the App Store