Τέλος το Toyota Auris. Επιστρέφει το Corolla!

Το Toyota Auris έκανε την εμφάνισή του το 2006, αντικαθιστώντας την 3θυρη και 5θυρη έκδοση του Corolla και η επίσημη αιτιολόγηση από την ιαπωνική μάρκα ήταν πως η νέα ονομασία θα τόνιζε την φιλοσοφία του νέου της πρότζεκτ, το οποίο είχε στο επίκεντρό του την ευρωπαϊκή αγορά. Φαίνεται όμως πως θα μας αποχαιρετήσει και θα δώσει και πάλι την σκυτάλη στη πιο δημοφιλή παγκοσμίως ονομασία Corolla. Τουλάχιστον αυτό λένε οι τελευταίες φήμες, που μας έρχονται από την Ασία.

Μία ονομασία η οποία φυσικά δεν έπαψε να υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αγορά, καθώς Corolla ονομάζεται η σεντάν έκδοση του μοντέλου. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η επόμενη γενιά του Auris θα λέγεται και αυτή Corolla (Corolla Hatchback για την ακρίβεια) και η ονομασία θα είναι παγκόσμια.

Το νέο, πεντάθυρο Corolla (ή Auris καθώς προς το παρόν δεν είναι επιβεβαιωμένο επισήμως το ότι το μοντέλο θα αλλάξει ονομασία) θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) στην οποία πατάνε τα Prius και C-HR και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Εσείς, ποια ονομασία προτιμάτε; Το Corolla με την ιστορία των 51 ετών, η τη νεότερη Auris;

Διαβάστε ακόμη:

Αποκαλύφθηκαν οι κινητήρες για BMW Z4 και Toyota Supra

Απίστευτο: Η Ferrari δίνει τη μεγαλύτερη εγγύηση στον κόσμο

Πόσο θα κοστίζει το Αθήνα – Ιωάννινα με αυτοκίνητο

Get it on Google Play Download on the App Store