Η Porsche ανακαλεί όλες τις Cayenne 3.0 TDI στην Ευρώπη

Σχεδόν 22.000 Cayenne σε όλη την Ευρώπη με τον 3λιτρο TDI V6 πετρελαιοκινητήρα ανακαλεί η Porsche, αφού όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησε η Γερμανική Κυβέρνηση, το μοτέρ αυτό είναι ένας ακόμη από τους diesel του VW Group που φέρει παράνομο λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας κ. Alexander Dobrindt, η Κυβέρνηση διατάζει και την άμεση παύση όλων των πωλήσεων της Cayenne με τον 3λιτρο TDI κινητήρα μέχρι η Porsche να διορθώσει το πρόβλημα, αφού πρώτα βέβαια πάρει την έγκριση από τις αρχές της χώρας.

Oκ. Dobrindt τόνισε επίσης ότι το κόστος της ανάκλησης θα το επωμιστεί εξ ολοκλήρου η Porsche, η οποία καλείται σύντομα να βρει λύση και να ξεκινήσει την όλη διαδικασία. Σημειώνεται ότι από τις 22.000 Cayenne 3.0 TDI V6 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, οι 7.000 βρίσκονται στη Γερμανία.

Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι το μοτέρ αυτό της Cayenne προέρχεται από την Audi. Πριν λίγες ημέρες η Audi ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει όλα τα αυτοκίνητά της με αυτόν τον κινητήρα (αλλά και τον μεγαλύτερο V8 TDI) για αναβάθμιση του λογισμικού που έχει να κάνει με τους ρύπους.

Διαβάστε ακόμα: 

Η Mercedes ανακαλεί πάνω από 3 εκατ. diesel οχήματα στην Ευρώπη 

Ανάκληση 6.830 μοντέλων Audi και VW στην Ελλάδα 

Η Γερμανία ζητά την ανάκληση 12 εκατ. diesel για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων τους!

Get it on Google Play Download on the App Store