Πρώτη στον κόσμο η Renault-Nissan. Ξεπέρασε VW Group και Toyota

Η κοινοπραξία Renault-Nissan μετά και την αγορά της Mitsubishi κατάφερε να γίνει νούμερο ένα στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων, ξεπερνώντας τον όμιλο VWαλλά και την Toyotaπου μέχρι πέρυσι έδιναν μάχη για την κορυφή.

Συγκεκριμένα, η γαλλοϊαπωνική συμμαχία, το πρώτο εξάμηνο του 2017 πούλησε 5.268.079 οχήματα, αφήνοντας δεύτερο τον όμιλο VW με 5.155.600 μονάδες και τρίτη την Toyota με 5.129.000 αυτοκίνητα.

Θυμίζουμε πως ο όμιλος VW ήταν πρώτος σε πωλήσεις παγκοσμίως το 2016, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Toyota.

Όσον αφορά στην κοινοπραξία Renault-Nissan, η οποία είναι πρώτη πλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως των πωλήσεων ηγείται η Nissan με 2.894.488 αυτοκίνητα, ακολουθεί η Renaultμε 1.879.288 και ακολουθεί η Mitsubishi με 495.000 μονάδες.

Αυτό που έχει καταφέρει η κοινοπραξία Renault-Nissan είναι σημαντικό και οφείλεται στην διείσδυσή της στην παγκόσμια αγορά καθώς η Renault έχει εντυπωσιακή παρουσία στην Ευρώπη και τη Ρωσία, η Nissan με την Mitsubishi σε Κίνα, Ιαπωνία, Αμερική και Αυστραλία. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμη και στην Αφρική έχει έντονη παρουσία η Renault τόσο με τα σήματά της όσο και με αυτά της Dacia, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 481.151 πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτο: Η Ferrari δίνει τη μεγαλύτερη εγγύηση στον κόσμο

Τέλος το Auris. Επιστρέφει η Corolla!

Στην κυκλοφορία το Αντίρριο-Ιωάννινα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store