Γιγαντιαία γερμανική ανάκληση 5.300.000 diesel λόγω ρύπων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπό πίεση και όπως είναι λογικό οι γερμανικές μάρκες αυτοκινήτου προσπαθούν να πάρουν μέτρα, προκειμένου να εκτονωθεί το εις βάρος τους κλίμα. Αυτή τη φορά αποφάσισαν ανάκληση για αναβάθμιση λογισμικού.

Συγκεκριμένα και με την πίεση της ευρωπαϊκής ένωσης να εντείνεται, στη συνάντηση (στην οποία συμμετείχαν Daimler, Volkswagen Group, BMW Group, Opel και Ford) αποφασίστηκε να ανακληθούν 5.300.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6 με σκοπό να γίνει αναβάθμιση λογισμικού.

Μία αναβάθμιση, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές θα επιφέρει χαμηλότερα επίπεδα οξειδίων του αζώτου (NOx)από 25% έως και 30%, ενώ είναι και αυτή που έχει το μικρότερο δυνατό κόστος για τις εταιρείες.

Από τα 5.300.000 αυτοκίνητα, τα 3.800.000 προέρχονται από τον όμιλο VW (τα 2.500.000 από αυτά έχουν ήδη αναβαθμιστεί), τα 900.000 είναι της Mercedes και τα 300.000 της BMW.

Οι εταιρείες μάλιστα συμφώνησα να προσφέρουν κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με όφελος έως και 2.000 ευρώ στην τιμή τους.

Από την άλλη οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των επιδιορθώσεων, καθώς τις θεωρούν καθυστερημένες, ενώ τα όποια οφέλη στην πράξη θα διατείνονται πως θα είναι ασήμαντα. Για αυτό το λόγο απαιτούν κυρώσεις προς τους κατασκευαστές.

Μάλιστα, αξίζει να τονίσουμε πως ο υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας Heiko Maas δήλωσε ότι «η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα, καθώς εξετάζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στα παλαιάς τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα».

Διαβάστε ακόμη:

Κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσίας για χρέη από κλήσεις

Τελείωσε η εξαγορά της Opel –Δεύτερος στην Ευρώπη ο όμιλος PSA

Τιμές διοδίων και σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

Get it on Google Play Download on the App Store