Ποιο είναι το φθηνότερο καινούργιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Η τιμή ενός αυτοκινήτου πάντα έπαιζε μεγάλο ρόλο στην επιλογή από τον υποψήφιο αγοραστή, αφού ακόμα και μια διαφορά λίγων ευρώ μπορεί να κρίνει την τελική απόφαση. Βέβαια μεγάλη βαρύτητα δίνεται και σε άλλους τομείς, όπως στην κατανάλωση, στα τέλη κυκλοφορίας και στα γενικότερα έξοδα χρήσης και κτήσης.

Δείτε ακόμη: Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα με τιμή έως 10.000 ευρώ

Σήμερα υπάρχουν στην αγορά αρκετά μοντέλα τα οποία κοστίζουν γύρω στις 10.000 ευρώ και πρόκειται για αξιόλογα αυτοκίνητα με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Έχετε αναρωτηθεί ή αναζητήσει ποτέ, ποιο μπορεί να είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο που πωλείται στη χώρα μας;

Αυτό είναι το SEAT Mii 1.0 60 HP Reference με ανώτατη προτεινόμενη λιανική τιμή (συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων), στα 8.540 ευρώ. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι ESP, τέσσερις αερόσακοι και air condition. Στην αμέσως επόμενη έκδοση Style υπάρχουν και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά αναγκαία στοιχεία, όπως είναι κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ύψος και ράδιο CD με 6 ηχεία, MP3 και θύρες Aux-In, USB και SD. Η τιμή του είναι και πάλι η χαμηλότερη της αγοράς, αφού κοστίζει από 9.140 ευρώ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το 3κύλινδρο 1.0 λτ. MPI μηχανικό σύνολο απόδοσης 60 ίππων και 95 Nm ροπής, το οποίο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερους κραδασμούς στην λειτουργία του και στην πράξη αποδεικνύεται ζωντανό με καλή απόκριση και θετικό τράβηγμα καταφέρνοντας να κινήσει αξιοπρεπώς το μικρό και ελαφρύ αμάξωμα. Παράλληλα, η κατανάλωσή του κυμαίνεται σε πραγματικές συνθήκες γύρω στα 6,0 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 102 γρ./χλμ. πληρώνει 99,96 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Στα θετικά του στοιχεία ανήκει ακόμα η πολύ καλή οδική συμπεριφορά που θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, καθώς και η ευελιξία.

Δείτε ακόμη: Μικρομεσαία 5θυρα diesel σε χαμηλές τιμές

Το εσωτερικό του Mii παρουσιάζει ένα λιτό ύφος, τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε υλικά, ωστόσο στα σκληρά του πλαστικά έχουν στιβαρή συναρμογή. Ο οδηγός κάθεται σωστά και θα διευκολυνθεί από την πολύ καλή εργονομία, ενώ οι χώροι για τέσσερις επιβάτες και τις αποσκευές (251 λτ.), είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Μικρά turbo βενζίνης με πάνω από 110 άλογα

Get it on Google Play Download on the App Store