Τριπλή ανάκληση Toyota για C-HR και Hilux

H Toyota Ελλάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα C-HR και Hilux. Πιο αναλυτικά:

Toyota C-HR: 

Η ανάκληση αφορά σε 200 οχήματα, παραγωγής από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017. Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται το πάχος του τοιχώματος του ρεζερβουάρ καυσίμου σε συγκεκριμένα σημεία να είναι μικρότερο από αυτό που ορίζουν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή, λόγω προβλήματος του καλουπιού που χρησιμοποιήθηκε από τον προμηθευτή. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δημιουργηθεί ρωγμή στο ρεζερβουάρ καυσίμου και να παρατηρηθεί διαρροή και οσμή καυσίμου. Σε περίπτωση που υπάρξει πηγή ανάφλεξης, η διαρροή καυσίμου θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη: Γιγαντιαία γερμανική ανάκληση 5.300.000 diesel λόγω ρύπων

Toyota Hilux:

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 314 οχήματα, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Αύγουστο 2011. Tα εμπλεκόμενα οχήματα έχουν εκ παραδρομής συµπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα οχημάτων της καμπάνιας προληπτικής αντικατάστασης του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, κατασκευής ΤΑΚΑΤΑ, ενώ εκ κατασκευής έφεραν πυροκροτητή αερόσακου διαφορετικού κατασκευαστή. Σαν αποτέλεσμα στην περίπτωση που εκ παραδρομής έχει ήδη αντικατασταθεί ο πυροκροτητής αερόσακου οδηγού, θα πρέπει τα εν λόγω οχήματα να επανελεγχθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Η δεύτερη ανάκληση για Hilux αφορά 950 οχήματα, παραγωγής από τον Απρίλιο 2016 έως τον Φεβρουάριο 2017. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, υπάρχει η πιθανότητα το κλιπ συγκράτησης της κύριας καλωδίωσης του αυτοκινήτου, εντός του θαλάμου των επιβατών, να αποκολληθεί από το σημείο στήριξης, µε αποτέλεσμα η καλωδίωση να εφάπτεται ανά στιγμές µε τον παρακείμενο άξονα του τιμονιού. Εάν αυτό συμβεί, ενδέχεται κατά την περιστροφή του άξονα, η καλωδίωση να φθαρεί, και στη χειρότερη περίπτωση, ως αποτέλεσμα αυτού να σβήσει ο κινητήρας, αυξάνοντας την πιθανότητα ατυχήματος.

Διαβάστε ακόμη: Ανάκληση 8.269 Nissan Note και Tiida στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του ρεζερβουάρ καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από τις 09.00 έως τις 17.00).

Διαβάστε ακόμη: Ανάκληση 850.000 Audi για αναβάθμιση λογισμικού

Get it on Google Play Download on the App Store