Η Μέρκελ προαναγγέλει το τέλος των diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων!

Η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που σχεδιάζουν να βάλουν τέλος στην πώληση diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, όπως η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε για πρώτη φορά η καγκελάριος της χώρας, η Άνγκελα Μέρκελ.

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας στο περιοδικό SUPERillu, η κα. Μέρκελ χαρακτήρισε πολύ σωστή την προσπάθεια των Γάλλων και των Βρετανών να απαγορεύσουν την πώληση των αυτοκινήτων με αποκλειστικά κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040, τονίζοντας ότι και η Γερμανία θα ακολουθήσει, χωρίς προς το παρόν να θέλει να κατονομάσει το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό.

Παράλληλα και κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Dortmund το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κα. Μέρκελ δήλωσε ότι ως χώρα θα πρέπει η Γερμανία να υποστηρίξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της και να προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που θα τις βοηθήσουν να μεταβούν ομαλά στη νέα εποχή.

Επίσης και στο πλαίσιο των επιπτώσεων από το σκάνδαλο με τα diesel της VW, αλλά και γενικότερα, με τις αυξημένες εκπομπές NOx των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, η κα. Μέρκελ τόνισε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να μην «τιμωρήσει» τους πολίτες της  που εν αγνοία τους έχουν αγοράσει αυτοκίνητα που ρυπαίνουν, μέσω δυσβάστακτων φορολογήσεων και απαγορεύσεων.

Διαβάστε ακόμα: 

Ο όμιλος Fiat – Chrysler σε κινέζικα χέρια;

Ποιά μάρκα σκέφτεται να πουλήσει ο Όμιλος VW; 

Νέα μέτρα κατά του diesel: Η Αγγλία ανακοινώνει απόσυρση για πετρελαιοκίνητα

Get it on Google Play Download on the App Store