Νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έρχεται από τη Mercedes

Η Mercedes φαίνεται ότι θα διευρύνει τη γκάμα των αυτόματων κιβωτίων της και μετά το 7τάχυτο 7G-Tronic και το 9τάχυτο 9G-Tronic, θα προσθέσει και ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η πληροφορία προήλθε από το αμερικάνικο AutoGuide, το οποίο αποκάλυψε ότι πριν από μια εβδομάδα η Mercedes κατέθεσε αίτηση για την κατοχύρωση του ονόματος «8G-Tronic», το οποίο προφανώς αφορά στο νέο της αυτόματο κιβώτιο.

Αυτή τη στιγμή είναι μάλλον δύσκολο να πούμε περισσότερα για το πότε θα δούμε το κιβώτιο αυτό στην παραγωγή και σε ποια μοντέλα της εταιρείας, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Mercedes ίσως χρησιμοποιήσει το νέο της κιβώτιο για να αντικαταστήσει το 7τάχυτο G-Tronic, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μικρότερα μοντέλα της (π.χ. CLA και GLA).

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο από την γνωστή κατασκευάστρια ZF διαθέτουν αυτή τη στιγμή στη γκάμα των μοντέλων τους τόσο η Audi και η BMW, όσο και η Alfa Romeo (στη Giulia και τη Stelvio). Δεν αποκλείεται αυτό να είναι και το κιβώτιο που θα πάρει και η Mercedes.

Διαβάστε ακόμα: 

Ανάκληση Mercedes C-Class, E-Class και GLC-Class 

Ποια είναι η ακριβότερη Mercedes στην Ελλάδα με 448.130 ευρώ; 

Πάνω από 400 άλογα για τη νέα Mercedes-AMG A 45


Get it on Google Play Download on the App Store