Ιδιοκτήτης Mitsubishi Lancer Evo βρήκε ξεχασμένο «καρυδάκι» στον κινητήρα!

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια που έχει στην κατοχή του ένα Mitsubishi Lancer Evo, ο ιδιοκτήτης του στις Η.Π.Α. με το όνομα «Chris», ανακάλυψε ότι στον κινητήρα είχε ξεχαστεί ένα «καρυδάκι» από την περίοδο της συναρμολόγησης του μοτέρ!

Η ιστορία ξεκίνησε, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Chris στο forum του Lancer Evo στις Η.Π.Α., ύστερα από κάποιους περίεργους θορύβους που άκουγε το τελευταίο διάστημα στον κινητήρα και αποφάσισε να τους ψάξει για να δει αν υπήρχε κάποιο ζήτημα με τις βαλβίδες του.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοκίνητα έως 10.000 ευρώ: Mitsubishi Space Star 1.0 71 PS

Αφού λοιπόν έβγαλε το καπάκι των βαλβίδων, ο Chris ανακάλυψε ότι υπήρχε ένα ξεχασμένο «καρυδάκι» από τον μηχανικό που συναρμολόγησε το μοτέρ, το οποίο είχε κολλήσει ανάμεσα σε ένα ελατήριο της μιας βαλβίδας και σε τμήμα του μπλοκ του κινητήρα.

Μάλιστα, βγάζοντας το «καρυδάκι» από τη θέση του, ανακάλυψε ότι η τριβή του τόσα χρόνια (και 64.000 μίλια ή 103.000 χλμ.) με το ελατήριο είχε δημιουργήσει μια τρύπα σε αυτό, χωρίς πάντως το «καρυδάκι» να έχει φύγει από τη θέση του, κάτι που θα δημιουργούσε ανεπανόρθωτη βλάβη στο μοτέρ!

Ο Chrisαναφέρει ότι στη συνέχεια επικοινώνησε με τη NAC (Nagahori Heavy Industries), την κατασκευάστρια εταιρεία του εξαρτήματος, η οποία του επιβεβαίωσε ότι είναι προμηθευτής της Mitsubishi.

Διαβάστε ακόμα: Το ελληνικό Lancer Evo IX ουρλιάζει στις 13.000 σ.α.λ. (+video)

Σειρά είχε η ίδια η Mitsubishi, με τον Chris να ζητά από την εταιρεία να του επιβεβαιώσει ότι δεν έχει γίνει κάποια ζημιά στον κινητήρα, όμως το μόνο που υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι της ιαπωνικής εταιρείας στις Η.Π.Α. είναι ότι θα καλύψουν το κόστος για τη διάγνωση που θα απαιτηθεί και τίποτα άλλο, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι εκτός εγγύησης.

Μετά όμως από τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα στις Η.Π.Α., η Mitsubishi εκτός από το κόστος της διάγνωσης, ζήτησε από τον Chris στην περίπτωση που η διάγνωση βγάλει κάποια βλάβη που σχετίζεται με τον «καρυδάκι», να της στείλει το «καρυδάκι» αυτό μαζί με τυχόν υπόλοιπα κατεστραμμένα τμήματα του μοτέρ, ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες αντικατάστασης.

Get it on Google Play Download on the App Store