Το νέο VW Scirocco θα είναι ηλεκτρικό με 300 ίππους

Το μέλλον του VW Scirocco φαίνεται ότι θα είναι ηλεκτρικό, αφού σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το βρετανικό AutoExpress, το επόμενο compact κουπέ της VW θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρες, ώστε να τονίσει και τον δυναμικό και νεανικό χαρακτήρα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο VW I.D. Buzz με 369 άλογα

Το νέο ηλεκτρικό Scirocco θα βασιστεί πάνω στη νεότερη MEB πλατφόρμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας και θα έχει πολλά κοινά με το 5θυρο VW I.D. του 2020, που θα είναι το νέο ηλεκτρικό χάτσμπακ της γερμανικής μάρκας. Αναμένεται να προσφερθεί με διάφορες εκδόσεις μπαταριών, που θα του χαρίζουν αυτονομία από 300 έως και 600 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, η υιοθέτηση της νέας MEB πλατφόρμας θα του επιτρέψει να αποκτήσει και διάφορες εκδόσεις ισχύος, με τη βασική να φέρει 1 ηλεκτροκινητήρα με 170 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και την κορυφαία να έχει μια έκδοση με 2 ηλεκτροκινητήρες, 1 για τους εμπρός και 1 για τους πίσω τροχούς, που θα αποδίδει 300 άλογα.

Διαβάστε ακόμα: Νέο VW Golf Sportsvan με περισσότερη ασφάλεια και τεχνολογία

Σε ό,τι αφορά στο design του νέου μοντέλου, αυτό θα συνδυάσει στοιχεία του χάτσμπακ VW I.D., με τις γραμμές ενός 2θέσιου κουπέ, που θα το κάνουν να δείχνει ως μια εξέλιξη του υπάρχοντος Scirocco. Ως προς στην παραγωγή του, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μετά το 2020, όταν και το πρώτο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής οικογένειας I.D. θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Get it on Google Play Download on the App Store