Στη Δανία μείωσαν στο… 100% το φόρο στα αυτοκίνητα

Η Δανία είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο για να αγοράσει κανείς αυτοκίνητο, αφού κάθε ένα νέο μοντέλο φορολογείται με το υπέρογκο τέλος ταξινόμησης του 180%, αυξάνοντας την τιμή του σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πλέον, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο 100% το ποσοστό του τέλους ταξινόμησης, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές των αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμα: Ποιες κατηγορίες αγοραστών έχουν έκπτωση στους φόρους των αυτοκινήτων

Σύμφωνα λοιπόν με τη φορολογία του 180%, για να αγοράσει κάποιος ένα καινούργιο VW Golf 1.0 TSI 85 PS (το πιο φθηνό Golf) στη Δανία, θα πρέπει να καταβάλει 209.994 κορώνες ή 28.229 ευρώ. Αντίστοιχα, η τιμή για τη φθηνότερη Mercedes A-Class (A 180 d) στη Δανία είναι 317.600 κορώνες ή 42.695 ευρώ, ποσά ακόμη και σχεδόν διπλάσια από όσο κοστίζουν αυτά τα αυτοκίνητα σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πλέον, με τη μείωση της φορολογίας στο 100% η κυβέρνηση τόνισε ότι όλες οι τιμές των αυτοκινήτων θα μειωθούν. Μάλιστα, δημοσίευσε και μια ενδεικτική λίστα που δείχνει ότι η τιμή ενός VW Golf θα μειωθεί κατά 7% (περίπου 2.500 ευρώ), ενώ η τιμή ενός μεγαλύτερου VW Passat θα μειωθεί κατά 12,1% (περίπου 7.500 ευρώ).

Διαβάστε ακόμα: Επίσημη κατάργηση του φόρου για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Όπως δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Simon Emil Ammitzboll κατά την ανακοίνωση της νέας φορολογίας: «Η μείωση του φόρου δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε από τις πιο ακριβές τιμές αυτοκινήτων παγκοσμίως. Όμως, από τη στιγμή που ζούμε σε μια από τις πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο, δεν είναι δίκαιο να οδηγούμε χειρότερα αυτοκίνητα από τους γείτονές μας στη Σουηδία και τη Γερμανία»…

Get it on Google Play Download on the App Store