Οι Αμερικάνοι χρωστούν 1,1 τρις δολάρια σε δάνεια αυτοκινήτων!

Το απίστευτο ποσό ρεκόρ των 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (920 δισεκατομμύρια ευρώ) χρωστούν οι Αμερικάνοι σε δάνεια αυτοκινήτων, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές το χρέος της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Experian για την κατάσταση της χρηματοπιστωτικής αγοράς αυτοκινήτων, τα δάνεια των αυτοκινήτων αυξήθηκαν κυρίως λόγω της αύξησης των νέων δανείων και της πτώσης των επαναχρηματοδοτούμενων δανείων.

Διαβάστε ακόμα: ΣΕΑΑ: Έως και 16 φορές πάνω ρυπαίνουν τα παλαιά ταξί

Η Automotive News αναφέρει ότι πολλοί κάτοικοι των ΗΠΑ προτιμούν να ελαχιστοποιούν τις μηνιαίες αποπληρωμές και έτσι καταφεύγουν στα μακροπρόθεσμα δάνεια. Στο τρίτο τρίμηνο του 2017, ο μέσος όρος του νέου δανείου για καινούργια αυτοκίνητα ήταν 68,8 μήνες και ο μέσος όρος του δανείου που χρησιμοποιήθηκε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αυξήθηκε κατά μία εβδομάδα σε σχέση με πέρυσι, στους 63,98 μήνες. Επίσης, υπάρχει όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών που επιλέγουν μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ 85-96 μηνών για νέα οχήματα, ενώ το 17,7% των αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επιλέγουν δάνεια 73-84 μηνών.

Παράλληλα με τους αυξανόμενους όρους δανεισμού, οι μέσες μηνιαίες πληρωμές συνεχίζουν να αυξάνονται και σημειώνουν υψηλό δεύτερου τριμήνου της τάξεως των 504 δολαρίων φέτος, 5 δολάρια περισσότερο από του προηγούμενου έτος.

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων

Get it on Google Play Download on the App Store