Ποιο είναι το ισχυρότερο 1.000άρι turbo μικρομεσαίο;

Στην αγορά υπάρχουν πλέον πολλά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών και εταιρειών με turbo κινητήρες 1.0 λτ., από μίνι έως SUV, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα καταναλωτών. Κοινά τους χαρακτηριστικά είναι οι 3κύλινδρες κεφαλές, η αυξημένη ισχύ και ροπή (στην πλειοψηφία τους), καθώς και οι χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Honda Civic πάει μόνο του σε ελληνικό δρόμο (+video)

Πολλές είναι οι προτάσεις με 1.000άρια turbo μοτέρ και στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων 5θυρων που διατίθενται στη χώρα μας, με ισχύ που ξεκινά από τους 85 ίππους (VW Golf 1.0 TSI) και φτάνει έως τους 129 ίππους. Ποιο είναι το μικρομεσαίο μοντέλο με τα περισσότερα άλογα που πωλείται στην Ελλάδα με κινητήρα 1.0 λτ.; Η απάντηση είναι το Honda Civic 1.0 VTEC TURBO 129 PS.

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας 1.0 λτ. VTEC TURBO με ισχύ 129 ίππων στις 5.500 σ.α.λ και 200 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ. επιταχύνει το 5θυρο Civic των 4,5 μέτρων μήκους και βάρους από 1.275 κιλά στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 203 χλμ./ώρα. Το 3κύλινδρο αυτό μηχανικό σύνολο διαθέτει αρκετά καλή ποιότητα λειτουργίας με ανεπαίσθητους κραδασμούς και λιγοστό θόρυβο, ενώ διακρίνεται και για το τράβηγμά του από τις χαμηλές στροφές. Επίσης, η πραγματική του κατανάλωση του κυμαίνεται στα 7,5 λτ./100 χλμ. και με 110 γρ./χλμ. εκπομπές CO2 πληρώνει 107,8 ευρώ τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμα: Τιμές και εκδόσεις του νέου Honda CR-V στην Ελλάδα

Το νέο Civic, εκτός από το ότι έχει τον πιο δυνατό στην κατηγορία 1.0 λτ. κινητήρα που διατίθεται στη χώρα μας, διακρίνεται ακόμα για τον σπορτίφ σχεδιασμό του, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του. Το τελευταίο είναι προσεγμένο σε ποιότητα, διαθέτει μεγαλύτερους και πολύ άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (478 λίτρα) και βελτιωμένη εργονομία και θέση οδήγησης.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 PS

Στα πλεονεκτήματα του νέου Civic ανήκει ακόμα η πολύ καλή οδική συμπεριφορά και η σιγουριά που εμπνέει στον οδηγό του σε κάθε διαδρομή και ανεξαρτήτως ταχύτητας. Παράλληλα, διαθέτει ευχάριστη οδηγική αίσθηση και κρατά ξεκούραστους τους επιβάτες του στις πολύωρες μετακινήσεις.

Το νέο Civic 1.0 VTEC TURBO 129 PS διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από 20.650 ευρώ με υπερπλήρη εξοπλισμό ανέσεων και ασφαλείας από την αρχική έκδοση Comfort. Σε αυτή περιλαμβάνονται ESP, 6 αερόσακοι, σύστημα αυτόματης πέδησης, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, ειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα, προσαρμοζόμενο cruise control και σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας. Επίσης, διαθέτει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο από την επιτάχυνση 0-180 χλμ./ώρα με το νέο Civic 1.0 VTEC TURBO 129 PS:


Get it on Google Play Download on the App Store