Τα νέα videos του ολοκαίνουργιου Suzuki Swift Sport

Το νέο Suzuki Swift Sport είναι γεγονός εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ πριν λίγες ημέρες έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αυτή τη φορά θα δούμε τα νέα videos που δόθηκαν στην δημοσιότητα από αυτό…

Δείτε ακόμη: Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Honda Civic Type R στην Ευρώπη (+video)

Το νέο Suzuki Swift Sport θα εφοδιάζεται με τον 1.4 λτ. BOOSTERJET, άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 3.500 σ.α.λ.

Και μπορεί η Suzuki να μην δίνει τιμές επιδόσεων, παρόλα αυτά το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου στα 970 κιλά (μειωμένο κατά 80 κιλά σε σχέση με το τωρινό) χαρίζει πολύ καλή αναλογία 4,2 κιλών/Nm που με τη σειρά της υπόσχεται και ανάλογες επιδόσεις.

Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά στους εμπρός τροχούς, ενώ για την μετάδοση χρησιμοποιεί αποκλειστικά χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο προέρχεται από το μοντέλο που αντικαθιστά, αλλά σύμφωνα με τους Ιάπωνες μηχανικούς έχει εξελιχτεί και διαθέτει βελτιωμένη αίσθηση. Όσον αφορά στην ανάρτησή του αυτή είναι από γόνατα Μακφέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, ενώ χρησιμοποιεί αμορτισέρ της Monroe.

Η εμφάνιση του ολοκαίνουργιου Suzuki Swift Sport τρίτης γενιάς, είναι επιθετικότερη από αυτή των απλών εκδόσεων, καθώς διαθέτει μαύρο σπόιλερ εμπρός και στο πλάι, έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, δύο μονές απολήξεις εξάτμισης πίσω και νέες ζάντες αλουμινίου.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του, το μήκος του είναι στα 3.890 χλστ. το πλάτος στα 1.735 χλστ. και το ύψος στα 1.496 χλστ. ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.450 χλστ. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 37 λίτρα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 265 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Πάμε στοίχημα: Nissan GT-R vs Audi RS7 vs Mercedes-AMG E63 S (+video)

Το εσωτερικό του αν και βαδίζει στην σχεδιαστική πεπατημένη των υπόλοιπων Swift, είναι πιο σπορ χάρη στις κόκκινες λεπτομέρειες, στα πεντάλ αλουμινίου, στο τριάκτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, στον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και στα μπάκετ καθίσματα.

Αρκετά όμως με τα λόγια… Ας το δούμε στα videos που ακολουθούν!

Get it on Google Play Download on the App Store