Πόσα θα «πιάσει» αυτό το Renault R5 Turbo 2 Evo;

Το Renault R5 Turbo αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας της γαλλικής μάρκας, ενώ είναι πανέμορφο σε εμφάνιση και αρκετά ικανό σε επιδόσεις. Όταν λοιπόν ένα από αυτά πωλείται τότε λογικό είναι να γίνεται χαμός και τα λεφτά για τα οποία θα αλλάξει χέρια θα είναι πολλά…

Δείτε ακόμη: Στο… σφυρί η Ferrari F2001 του Michael Schumacher

Το Renault R5 Turbo είδε το φως του ήλιου το 1980 και δημιουργήθηκε προκειμένου να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Lancia Stratos. Ήταν σχεδιασμένο από τον Marcello Gandini της Bertone και στα έξι χρόνια παραγωγής του είδε ακόμη δύο εκδόσεις, το πιο ισχυρό Turbo 2 και το Turbo 2 Evolution.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 117 μονάδες του Turbo 2 Evo που βλέπουμε στις πιο πάνω εικόνες και το οποίο θα δημοπρατηθεί με την τιμή του σύμφωνα με τους εκτιμητές να αναμένεται να φτάσει τα 100.000 ευρώ. Ενδεικτικό της άψογης κατάστασής του είναι πως έχει στο οδόμετρό του μόλις 29.018 χιλιόμετρα, ενώ στο εσωτερικό του πλαστικά και ταπετσαρίες είναι άθικτα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα Mercedes X-Class;

Για την ιστορία να πούμε πως η έκδοση Turbo 2 Evo του Renault R5 είχε αλουμινένια οροφή, μοτέρ 1.397 κ.εκ. και φώτα αγωνιστικού τύπου στο εμπρός μέρος. Το αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε πλήρως το 2016 με κόστος περίπου 16.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες έγιναν στο DynaSport του Portland των Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store