Nissan GT-R οδηγείται με χειριστήριο από Playstation (+video)

To πρώτο στον κόσμο Nissan GT-R που ελέγχεται με τηλεχειρισμό από το PlayStation παρουσίασε η Nissan GB (Μεγάλης Βρετανίας) σε συνεργασία με τη Sony Interactive Entertainment Europe, δημιουργώντας το απόλυτο αυτοκίνητο για τους gamers!


Η Nissan θέλησε έτσι να γιορτάσει τα 20 χρόνια συμμετοχής της στο Gran Turismo φτιάχνοντας ένα GT-R που οδηγείται από το χειριστήριο DualShock 4 του PlayStation.

Δείτε ακόμη: Video: Audi RS3 έσωσε τον οδηγό του σε ατύχημα με 200 χλμ./ώρα

Το συγκεκριμένο Nissan GT-R μπορεί να πιάσει μέχρι και 210 χλμ./ώρα ενώ έκανε τους πρώτους γύρους του στην βρετανική πίστα Silverstone,  από τον οδηγό αγώνων της NISMO Jann Mardenborough. Ο Jann ήλεγχε το GT-R/C (όπως είναι η ονομασία αυτού του… τηλεκατευθυνόμενου GT-R) από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου  Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό υψόμετρο.

Ο Mardenborough είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς που έχουν βγει από το GT Academy και επιλέχθηκε για να είναι ο πρώτος οδηγός του GT-R/C, λόγω του ασυναγώνιστου ταλέντου του τόσο στο Gran Turismo, όσο και στον  μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στον ταχύτερο γύρο του Mardenborough (1:17:47) στο Silverstone με το  GT-R / C, η μέση ταχύτητα ήταν στα 122 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητά του έφτασε στα 210 χλμ./ώρα.

Το GT-R/C κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την JLB Design Ltd., χρησιμοποιώντας ένα GT-R του 2011 και είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ρομπότ που ελέγχουν  το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι, ενώ έξι υπολογιστές που είναι τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν τις 100 φορές το δευτερόλεπτο!

Διαβάστε επίσης: Δεν θα πιστεύεις πόσα χρόνια έκανε η Lexus για να φτιάξει αυτό το μπλε χρώμα

Το χειριστήριο του PS4 από την άλλη συνδέθηκε με έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος μετέδιδε τα σήματα του joypad στα συστήματα του GT-R/C. Η ασύρματη λειτουργία έχει εμβέλεια ενός χιλιομέτρου.

Δείτε πιο κάτω το video.

Get it on Google Play Download on the App Store