Ποιο VW Golf «καίει» 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα;

Το VW Golf διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων με ισχύ από 85 έως 310 άλογα και σε πάρα πολλές εκδόσεις, σε τιμές του ξεκινούν από τα 16.450 ευρώ και φτάνουν έως τα 47.400 ευρώ. Ανάμεσα στα δεκάδες Golf που πωλούνται, ένα από αυτά είναι με διαφορά το πιο οικονομικό σε κατανάλωση, αφού για κάθε 100 χλμ. «καίει» μόλις 1 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Volkwagen e-up! με μειωμένη τιμή κατά 8.250 ευρώ

Αυτό είναι το νέο e-Golf με τον εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και με ροπή 290 Νm. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,6 δλ., η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 150 χλμ./ώρα και η μέση κατανάλωση ενέργειας ανέρχεται στις 12,7 kWh/100 χλμ. (αντιστοιχούν με 0,91€ με τιμή kWh 0,07169 €/kWh).

Το νέο e-Golf διαθέτει μεγαλύτερη κατά 50% αυτονομία, μέχρι 300 χλμ., η οποία επιτυγχάνεται χάρη στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα 35,8 kWh. Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45 λεπτών ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2kW.

Δείτε ακόμα: Πολυτελή μικρομεσαία μοντέλα σε χαμηλές τιμές

Στον εξοπλισμό του νέου e-Golf περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, καθώς και πολλά ακόμα, όπως είναι τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και με αναγνώριση πεζών, διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας, αισθητήρας τυφλού σημείου, η προειδοποίηση κίνησης πίσω, το σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας κ.λπ. Επιπλέον, στο βασικό του εξοπλισμό διαθέτει τo κορυφαίο σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9,2’’ και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού Gesture Control. Μέσω του Car Nete-Remote παρέχεται εύκολη πρόσβαση από τον υπολογιστή ή το smartphone στις κύριες λειτουργίες του οχήματος, όπως είναι η διαχείριση μπαταρίας, ο προγραμματισμός ώρας αναχώρησης, η ρύθμιση του κλιματισμού και ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος.

Όσον αφορά την τιμή του, το νέο e-Golf πωλείται στη χώρα μας από 38.800 ευρώ και τοποθετείται αρκετά πιο ψηλά τιμολογιακά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, εκτός των ακριβότερων Golf R και Golf GTE.

Δείτε ακόμα: Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα με τιμή έως 10.000 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store