Θα πάρουν εκατομμύρια από φανοποιείο για κακή επισκευή

Στην Αμερική δεν αστειεύονται με τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον κόσμο, όπως έκανε ένα φανοποιείο το οποίο έκανε φθηνές αλλά επικίνδυνες εργασίες σε αυτοκίνητο, που όπως αποδείχτηκε θα μπορούσαν να είχαν κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους…

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι Aμερικάνων το 2010 αγόρασε ένα Honda Jazz (Honda Fit ονομάζεται στην Αμερική) με το οποίο όμως το 2013 είχαν ατύχημα. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το Jazz παραμορφώθηκε αδικαιολόγητα με τον οδηγό να τραυματίζεται σοβαρά και την συνοδηγό να έχει πιο ελαφρύς τραυματισμούς.

Δείτε ακόμη: Ποιο VW Golf «καίει» 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα;

Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα του ιστορικού του αυτοκινήτου, η οποία αποκάλυψε πως η οροφή είχε αλλαχτεί (λόγω χαλαζιού) και το φανοποιείο που έκανε τις εργασίες δεν τοποθέτησε όπως θα έπρεπε… προκειμένου να γλιτώσει χρήματα και χρόνο.

Το δικαστήριο στο Τέξας, όπου και εκδικάστηκε η υπόθεση, αποφάσισε πως το ζευγάρι πρέπει να πάρει αποζημίωση 42.000.000 δολάρια, καθώς αν το αυτοκίνητο ήταν σωστά επισκευασμένο (η οροφή τοποθετήθηκε με κόλλα, αντί να γίνει συγκόλληση σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές), οι επιβάτες δεν θα είχαν πάθει το παραμικρό.

Και αυτό γιατί το πλαίσιο του αυτοκινήτου κατέρρευσε, οι πόρτες δεν μπορούσαν να ανοίξουν, το ρεζερβουάρ καυσίμου τρύπησε και το αυτοκίνητο πήρε φωτιά με το ζευγάρι εγκλωβισμένο μέσα σε αυτό.

Από την άλλη το φανοποιείο ισχυρίζεται πως πιέστηκε από την ασφαλιστική, προκειμένου να κάνει φθηνότερη επισκευή και για αυτό τον λόγο εκκρεμεί και δίκη εναντίον της ασφαλιστικής, της οποίας το αποτέλεσμα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Video: Audi RS3 έσωσε τον οδηγό του σε ατύχημα με 200 χλμ./ώρα

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αυτή η απόφαση προφανώς και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται τα φανοποιεία στην Αμερική. Δυστυχώς βέβαια, εμείς απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο και στους δρόμους μας κυκλοφορούν όχι απλώς αυτοκίνητα με κολλημένες οροφές αλλά με κολλημένα σασί… με το εμπρός μισό να είναι διαφορετικό αυτοκίνητο από το πίσω μισό.

Get it on Google Play Download on the App Store