Πωλείται McLaren F1 με τα λιγότερα χιλιόμετρα στον κόσμο!

Η McLaren F1 με την χαρακτηριστική θέση οδήγησης στο κέντρο, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1993 – 1998 σε μόλις 64 αντίτυπα για χρήση δρόμου, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο, αλλά και ένα εξαιρετικά υψηλής αξίας όχημα, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο με λίγα χιλιόμετρα, όπως το συγκεκριμένο.

Αυτή η κίτρινη McLaren F1 με αριθμό πλαισίου 060 είναι μοντέλο του 1997 και έχει διανύσει μόλις 239 χιλιόμετρα, τα οποία έχουν γίνει από τους δοκιμαστές της μάρκας πριν την παράδοση του αυτοκινήτου. Ωστόσο, δεν έχει ταξινομηθεί ποτέ και έχει παραμείνει με τα καλύμματα από το εργοστάσιο. Παράλληλα συνοδεύεται με το δερμάτινο εγχειρίδιο χρήσης, τα εργαλεία, το σετ αποσκευών και το εξαιρετικά σπάνιο και αχρησιμοποίητο ρολόι της TAG Heuer με τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Υπέροχο Lancer Evo Tommi Makinen προς πώληση (+video)

Τιμή δεν ανακοινώνεται από την Tom Hartley Jnr που την πουλάει, ωστόσο η αξία της είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφοριακά, την κίνηση της McLaren F1 αναλαμβάνει ένα μοτέρ 6.1 λτ. V12 της BMW, ισχύος 627 ίππων και 651 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα είναι εντυπωσιακές, αφού το ελαφρύ supercar των 1.120 κιλών επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λίγο πιο πάνω από 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 331 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Να τι γίνεται όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει σε λακκούβα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store