Έρχονται αλλαγές και μείωση τιμής στα διόδια

Νέες δηλώσεις σχετικά με τα διόδια στην χώρα μας, τον τρόπο πληρωμής αλλά και χρέωσης σε αυτά, έκανε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως θα έχουμε ηλεκτρονικά, αναλογικά διόδια και η τιμή τους θα μειωθεί και μάλιστα πολύ.

Την ίδια στιγμή πάντως, οι συγκοινωνιολόγοι έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του υπουργού, καθώς μιλάνε για αλλαγές που δεν θα είναι μεγάλες.

Δείτε ακόμη: Τρομακτική διαφορά σε τρακάρισμα με γνήσια και «μαϊμού» ανταλλακτικά (+video)

Όπως και να έχει, το υπουργείο θέλει να βάλει τέλος στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή, καθώς κάθε αυτοκινητόδρομος έχει την δική του τιμολογιακή πολιτική. Κάτι που θα επιλυθεί με τα ηλεκτρονικά/αναλογικά διόδια.

Ο διαγωνισμός θα προκηρυχτεί από την Υπηρεσία Οδικών Τελών, ενώ με τα νέα δεδομένα θα προσφέρεται η δυνατότητα της πληρωμής των διοδίων με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική).

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε για το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων: «μέσα στη χρονιά θα βγει ο διαγωνισμός για ένα ενιαίο, ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων. Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banking που έχει με την τράπεζά του ή από την κάρτα του, το ηλεκτρονικό του εισιτήριο ή την κάρτα των διοδίων (transmitter) που θα έχει, ή μέσω του κινητού του τηλεφώνου, να μην στέκεται στις ουρές των Τραπεζών και να πληρώνει τα διόδια.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί θα είναι οι επόμενοι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδος

Όσον αφορά στην τιμή των διοδίων είπε «για τα διόδια θα μετράει η απόσταση που έχει διανύσει κάποιος και με την τιμή του χιλιομέτρου που ισχύει και σήμερα και φαντάζομαι ότι με τις προσπάθειες που έχουμε κάνει θα μειωθεί και πάρα πολύ…»

Get it on Google Play Download on the App Store