Συμμαχία BMW, Daimler, Ford και VW

Μια πολύ σημαντική κοινοπραξία ανακοίνωσαν το BMW Group, η Daimler AG, η Ford Motor Company και το Volkswagen Group με την Audi και την Porsche, την IONITY, για την εγκατάσταση και διαχείριση ενός δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος – High-Power Charging (HPC) για ηλεκτρικά οχήματα σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Έλληνες οδηγοί: Βρίζουμε, τρέχουμε αλλά…είμαστε οι καλύτεροι (+video)

Ανοίγοντας περίπου 400 σταθμούς HPC μέχρι το 2020, το IONITY θα δώσει νέες δυνατότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σηματοδοτώντας ένα σπουδαίο βήμα για την ηλεκτροκίνηση. Με έδρα στο Μόναχο, στο τιμόνι της κοινοπραξίας βρίσκεται ο CEO, Michael Hajesch και ο COO, Marcus Groll, με μία ομάδα που μέχρι τις αρχές του 2018 αναμένεται να φτάσει τα 50 άτομα.

Συνολικά θα ανοίξουν φέτος 20 δημόσιοι σταθμοί σε μεγάλες οδικές αρτηρίες σε Γερμανία, Νορβηγία και Αυστρία, ανά 120 χλμ., μέσω συνεργασιών με τις ‘Tank & Rast’, ‘Circle K’ και ‘OMV’. Μέσα στο 2018, το δίκτυο θα επεκταθεί σε πάνω από 100 σταθμούς, όπου πελάτες με αυτοκίνητα διαφορετικών μαρκών θα μπορούν να τα φορτίζουν ταυτόχρονα. 

Δείτε ακόμη: Πωλείται «Ferrari» που είναι… Datsun

Με ισχύ έως 350 kW ανά σημείο φόρτισης, το δίκτυο θα χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης Combined Charging System για σημαντική μείωση των χρόνων φόρτισης συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα. Η φιλοσοφία πολλαπλών εμπορικών σημάτων και Ευρωπαϊκής διανομής αναμένεται να αυξήσει την απήχηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Για την επιλογή των καλύτερων σημείων δημιουργίας σταθμών, λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα ενσωμάτωσης στις υπάρχουσες τεχνολογίες φόρτισης, γι’ αυτό και το IONITY βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με υπάρχουσες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων και όσων υποστηρίζονται από τις συμμετέχουσες εταιρίες και πολιτικά ινστιτούτα. Η επένδυση υπογραμμίζει τη δέσμευση των συμβαλλόμενων κατασκευαστών στα ηλεκτρικά οχήματα και βασίζεται σε διεθνή συνεργασία σε όλη τη βιομηχανία. 

Τα ιδρυτικά μέλη, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company και Volkswagen Group, έχουν ίσα μερίδια στην κοινοπραξία, ενώ καλούνται και άλλοι κατασκευαστές οχημάτων να βοηθήσουν στην επέκταση του δικτύου.

Δείτε ακόμη: Έρχονται αλλαγές και μείωση τιμής στα διόδια

Get it on Google Play Download on the App Store