Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της Tesla

Πριν από μερικές εβδομάδες σας γράψαμε σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Ταγίο Ερντογάν, για κατασκευή αυτοκινήτου 100% made in Turkey.

Έπειτα σας αποκαλύψαμε πρώτοι πως οι Τούρκοι θέλουν το δικό τους Tesla. Και τώρα έρχονται οι ίδιες οι εξελίξεις να μας επιβεβαιώσουν, καθώς ο Έλον Μασκ ο ιδιοκτήτης της Tesla (εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων) είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Δείτε ακόμη: Χαράτσι για όσους πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας

Φυσικά το ακριβές αντικείμενο της συζήτησης δεν έχει γίνει γνωστό, παρόλα αυτά φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρουν και από τις δύο πλευρές για συνεργασία. Και αυτό γιατί οι Τούρκοι θέλουν το δικό τους αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (και μάλιστα θέλουν να είναι έτοιμο μέχρι το 2012), ενώ από την άλλη πλευρά ο ιδιοκτήτης της Tesla θέλει να επεκτείνει την εταιρεία του.

Και τι καλύτερο από μία γραμμή παραγωγής στην Τουρκία, η γεωγραφική θέση της οποίας βοηθά στην εξάπλωση τόσο την Ευρώπη όσο και στην Ασία. Μένει λοιπόν να δούμε τι σκοπεύουν να κάνουν οι δύο άντρες και αν θα αποκαλύψουν μέρος από τα σχέδιά τους.

Get it on Google Play Download on the App Store