Πόσες φορές κλείνει η πόρτα του αυτοκινήτου σε 10 χρόνια;

Ένα από τα μέρη του αυτοκινήτου που καταπονούνται καθημερινά και από όλους τους επιβάτες, είναι οι πόρτες, οι οποίες ανοιγοκλείνουν χιλιάδες φορές σε όλη τη ζωή του αυτοκινήτου.


Δείτε ακόμη: Ford Focus RS δεύτερης γενιάς πωλήθηκε ακριβότερα από το καινούργιο

Στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan Β. Αμερικής, η Rosie -ένα ολοκαίνουργιο ρομπότ ελέγχου αντοχής στις πόρτες– μπορεί να ανοιγοκλείσει μια πόρτα κάθε 6 δευτερόλεπτα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο συχνά κλείνει η πόρτα του αυτοκινήτου σας σε 10 χρόνια; Η απάντηση είναι περίπου 45.000 φορές. Εντούτοις, πολλά από αυτά τα κλεισίματα γίνονται με ιδιαίτερη σκληρότητα, κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι είναι γονείς. Η καθημερινή ζωή είναι δύσκολη για τις πόρτες ενός αυτοκινήτου. Με την αντοχή ως βασική αρχή, η Nissan κατασκευάζει τα οχήματά της για να αντέξουν αυτού του είδους τις καταπονήσεις.

Στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan στην Βόρεια Αμερική (NTCNA) στο Μίτσιγκαν, υπάρχει η «κυρία» Doorboto, γνωστή και ως Rosie, η οποία έχει «επιτελικό» ρόλο στο «χτύπημα» της πόρτας! Η Rosie είναι ένα ρομπότ 1,5 τόνου, όπου σε μόλις τρεις ημέρες και χωρίς να κάνει διάλλειμα για καφέ, ανοίγει και κλείνει μια πόρτα, όπως θα γινόταν σε 10 χρόνια! Αν και η ζωή είναι σκληρή για μια πόρτα στο NTCNA, ωστόσο αυτή η αυστηρή δοκιμή εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα και ανθεκτικότητα για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της Nissan.

Δείτε ακόμη: Honda Civic Type R καταβροχθίζει ότι βρεθεί στο διάβα του… (+video)

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store