Στην Ελλάδα η ισχυρότερη diesel Mercedes. Δείτε πόσο κοστίζει

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην παρουσίαση της ανανεωμένης Mercedes-Benz S-Class επί ελληνικού εδάφους και να μάθουμε τις τιμές της. Ανάμεσα στις εκδόσεις της είναι και η S 400d, η ισχυρότερη Mercedes όλων των εποχών…


Δείτε ακόμη: Πόσες φορές κλείνει η πόρτα του αυτοκινήτου σε 10 χρόνια;

Η Mercedes-Benz S 400d (με επίσημη μέση κατανάλωση στα 5,6 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο 147 γρ./χλμ. όπερ σημαίνει πως πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 272 ευρώ) εξοπλίζεται με την ισχυρότερη έκδοση του εξακύλινδρου εν σειρά πετρελαιοκινητήρα 2.9 λτ. 340 ίππων και 700 Nm (διατίθεται και σε έκδοση με 286 ίππους και 600 Nm ροπής).

Παρά τη σημαντική αύξηση της ισχύος συγκριτικά με τον προκάτοχό του, ο νέας κινητήρας καταναλώνει έως και 6% λιγότερο καύσιμο. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κορυφαίου μέλους της οικογένειας πετρελαιοκινητήρων συγκαταλέγεται η διαδικασία καύσης με αυλακωμένο έμβολο («stepped-bowl»), η υπερπλήρωση με στροβιλοσυμπιεστές καυσαερίων δύο σταδίων και για πρώτη φορά, η χρήση του συστήματος μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων CAMTRONIC. Η σχεδίασή του χαρακτηρίζεται από αλουμινένιο μπλοκ κινητήρα και χαλύβδινα έμβολα, καθώς και περαιτέρω βελτιωμένη επίστρωση NANOSLIDE στα τοιχώματα των κυλίνδρων.

Ο νέος εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας είναι σχεδιασμένος για να συμμορφώνεται με τη μελλοντική νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων (RDE – Real Driving Emissions). Όλα τα εξαρτήματα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική μείωση των εκπομπών καυσαερίων είναι τοποθετημένα απευθείας πάνω στον κινητήρα.

Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε πως η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz πραγματοποιεί ακόμα ένα άλμα προς την αυτόνομη οδήγηση. Διαθέτει ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης – ACTIVE STEERING ASSIST – ενώ η ταχύτητα ρυθμίζεται πλέον αυτόματα, για παράδειγμα, πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή την είσοδο σε κυκλική πορεία.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Έχουν μέλλον οι κινητήρες εσωτερικής καύσης

Τέλος, η τιμή της στην χώρα μας είναι στα 136.670 ευρώ και στα 133.843 ευρώ με μακρύ μεταξόνιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store