Υπερσπάνια Lancia Delta S4 Stradale αξίζει μια περιουσία!

Η Lancia μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει την αίγλη της και να εκπροσωπείται μόνο από την Ypsilon, ωστόσο παραμένει μια μάρκα με μεγάλη ιστορία και με μοντέλα που ακόμα και σήμερα αξίζουν μια περιουσία, ενώ στο άκουσμα του ονόματός τους προκαλούν ανατριχίλα.

Δείτε ακόμη: Σπάνιο γνήσιο «ελληνικό» Ford Escort RS Cosworth

Μία πολύ σπάνια Lancia είναι η Delta S4 Stradale, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1985 και 1986 σε μόλις 200 αντίτυπα για να πάρει ομολογκασιόν το ομόνυμο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Group B. Μεταξύ τους τα δύο αυτοκίνητα είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το σωληνωτό πλαίσιο, τα συνθετικά πάνελ του αμαξώματος, η τετρακίνηση και ο πίσω τοποθετημένος κινητήρας. Στην πολιτική Delta S4 Stradale το 1.8 λτ. turbo μοτέρ είχε απόδοση 250 ίππων (έναντι 500 ίππων στο αγωνιστικό) και ροπή 291 Nm, τα οποία εξασφάλιζαν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ε 6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Μια τέτοια υπερσπάνια Delta S4 Stradale είναι η εικονιζόμενη του 1985, η οποία έχει διανύσει μόνο 784 χιλιόμετρα και έχει διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια σαν καινούργια. Ανάλογη της σπανιότητάς της είναι και η τιμή, αφού για να την αποκτήσει κανείς θα πρέπει να πληρώσει 500.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Αυτοί είναι οι 7 φιναλίστ για το Car Of The Year 2018

Get it on Google Play Download on the App Store