Ανάκληση για Mazda CX-7 και CX-9 στην Ελλάδα

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda µοντέλα CX-7 και CX-9.

Η ανάκληση αφορά σε 1.878 οχήµατα στην ελληνική αγορά, µε εύρος αριθµών πλαισίου και ηµεροµηνίες παραγωγής ως ακολούθως:
• JMZ ER**** ** 100107 – 251684, από 8 Μαΐου 2007 έως 7 Αυγούστου 2012
• JMZ TB**** ** 100780 – 400924, από 28 Ιουλίου 2008 έως 6 Ιανουαρίου 2014
• JM7 TB**** ** 104264 – 207418, από 1 Φεβρουαρίου 2008 έως 21 Απριλίου 2010

Διαβάστε ακόμα: H Subaru προσεγγίζει Toyota-Mazda για το ηλεκτροκίνητο Impreza

Σε ορισµένα οχήµατα CX-7 και CX-9, είναι πιθανό το νερό να µπορεί να εισέλθει στο πρόσθιο τµήµα σφαιρικής άρθρωσης του µπροστινού βραχίονα ανάρτησης κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η οδήγηση σε αλατισµένους δρόµους κατά τη διάρκεια των χειµωνιάτικων µηνών µπορεί να οδηγήσει στην εισροή αλµυρού νερού στην σφαιρική άρθρωση, προκαλώντας διάβρωση, η οποία µπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του σφαιρικού συνδέσµου στο εξάρτηµα.

Ως αποτέλεσµα της χαλαρότητας, µπορεί να εµφανιστεί ένας θόρυβος σαν κουδούνισµα στο σφαιρικό σύνδεσµο του κατώτερου βραχίονα ελέγχου. Μετά από εκτεταµένη λειτουργία σε τέτοιες συνθήκες, στη χειρότερη περίπτωση, ο σφαιροειδής σύνδεσµος και ο κάτω βραχίονας ελέγχου µπορεί να διαχωριστούν, προκαλώντας απώλεια του ελέγχου διεύθυνσης και αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση των αριστερών και δεξιών µπροστινών κάτω βραχιόνων ελέγχου του οχήµατος, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Δείτε ακόμα: Νέο χάτσμπακ Mazda Kai με μοτέρ βενζίνης χωρίς μπουζί

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το ∆ίκτυο εξουσιοδοτηµένων επισκευαστών της Mazda, το οποίο αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.mazda-gr.com.

Get it on Google Play Download on the App Store